autor:

Cely Snijec

» » Fripturi

Gaina umpluta

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Ingrediente
o gaina, o ceapa, 2-3 linguri ulei, 100g ficat taiat cuburi, 100g ciuperci feliate, 2 felii de paine taiate cuburi, o cescuta de supa, 3 oua, sare, piper, condimente dupa placere(ienibahar, menta, cimbru..), 50g unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

65 voturi

Mod de preparare

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente), se unge cu unt in interior, dupa care se umple cu urmatoarea compozitie:

UMPLUTURA:

-ceapa se caleste in ulei, se adauga ficatul si ciupercile pentru cateva minute;
-dupa ce se raceste compozitia se adauga painea muiata in supa;
-ouale se bat cu sare si piper, apoi se incorporeaza in compozitie

Se umple gaina, se coase sau se prinde bine cu scobitori. Se unge gaina cu unt, se presara cu sare si piper si se da la cuptor in tava unsa. Se tine la cuptor pana se rumeneste (aproximativ o ora pntru kg de carne. Daca gaina are 2 kg, se tine la cuptorul incins 2 ore).
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Gãinã umplutã

Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor

Aceastã retetã este una dintre retetele traditionale de Crãciun si Anul Nou, din Nord pânã in

19 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

O chintesenta de gusturi si arome, obtinuta dintr-o carne nu prea apreciata de multi, considerata

16 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    De obicei, pieptul de pui ramanea,(fiind mai sec) si il foloseam la salate.De data aceasta, am scos cu atentie pieptul inainte sa umplu gaina. L-am taiat cubulete si l-am incorporat in umplutura alaturi de celelalte ingrediente. Este o idee minunata pe care o recomand.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hera Gheoarghe , 23 decembrie 2015

    voi pregti de craciun.

  • Fara foto

    Viorica Mania , 23 decembrie 2013

    voi pregati pt. masa de craciun

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

    foarte buna reteta! e gata in doar 45 de minute?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Arata minunat!

    • Fara foto

      Cely , 12 august 2009

      Si ce buna este!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Arata foarte bine,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

65 voturi

Ingrediente

  • o gaina
  • o ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • 100g ficat taiat cuburi
  • 100g ciuperci feliate
  • 2 felii de paine taiate cuburi
  • o cescuta de supa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • condimente dupa placere(ienibahar
  • menta
  • cimbru..)
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pizza de post

Pizza de post

Se obtine un aluat moale care se intinde cu lingura in tava rotunda, unsa cu margarina, tapetata

12 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Marian (Chef de cuisine)

foarte buna reteta! e gata in doar 45 de minute?

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptură de porc cu ceapă la tavă