Gaina umpluta cu ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie (1-1,2 kg)
  • 100 g unt
  • 1 ceapa
  • 300 g ciuperci
  • 2 ardei grasi,
  • 3 cartofi
  • 125 ml vin alb
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Gaina se curata, se spala si se presara cu sare si piper. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul incins; se adauga ciupercile spalate, curatate si taiate lamele subtiri si cateva linguri de apa. Se fierb inabusit, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu acest amestec se umple gaina, care apoi se coase si se rumeneste in unt incins.

Cand gaina a capatat o culoare frumoasa aurie, se adauga cartofii curatati si taiati felii, maruntaiele taiate cubulete si ardeii taiati in forma de cerculete. Se stropeste totul cu vin, se acopera si se fierbe inabusit, avand grija ca din cand in cand sa se stropeasca gaina cu sosul format. Dupa 50-60

minute mancarea este gata.

Se asaza gaina pe un platou rotund, se toarna sosul deasupra si se serveste fierbinte, cu salata verde. Dupa dorinta, se poate pune amestecul de cartofi si maruntaie in jurul gainii, ca garniture.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise