Gaina se curata, se spala si se presara cu sare si piper. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul incins; se adauga ciupercile spalate, curatate si taiate lamele subtiri si cateva linguri de apa. Se fierb inabusit, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu acest amestec se umple gaina, care apoi se coase si se rumeneste in unt incins.
Cand gaina a capatat o culoare frumoasa aurie, se adauga cartofii curatati si taiati felii, maruntaiele taiate cubulete si ardeii taiati in forma de cerculete. Se stropeste totul cu vin, se acopera si se fierbe inabusit, avand grija ca din cand in cand sa se stropeasca gaina cu sosul format. Dupa 50-60
minute mancarea este gata.
Se asaza gaina pe un platou rotund, se toarna sosul deasupra si se serveste fierbinte, cu salata verde. Dupa dorinta, se poate pune amestecul de cartofi si maruntaie in jurul gainii, ca garniture.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii