autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Gaina umpluta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 gaina, 100 g carne moale de porc, 100 g carne de vitel, 75 g sunca de Praga, 75 g slanina proaspata, ficatul gainii, 1 galbenus, 100 g unt, sare, piper, nucsoara, 1 pahar coniac sau vin, 1 ceasca zeama de carne

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Se curata si se goleste gaina cu atentie
sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina carnea de porc, carnea de vitel, sunca, slanina si ficatul gainii. Se adauga galbenusul, sarea, piperul, nucsoara cit doua boabe de piper rasa, coniac sau vin. Se umple gaina. Se cos toate rupturile facute in piele, taietura de la git, taietura pe unde s-a golit. Se unge bine gaina cu unt si se pune intr-o cratita mai adinca. Se adauga o ceasca de zeama de carne sau apa. Se acopera cu alta cratita de aceeasi marime si se lasa sa fiarba inabusit, fara a o intoarce 1 ½ ore (daca gaina este mai batrina), avind grija din cind in cind sa se adauge cite putina zeama ca sa nu se arda. Se ridica cratita de deasupra si se da gaina la cuptor. Se intoarce apucind cu mina, cu o cirpa, de picior ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se asaza apoi pe o farfurie. Se scot atele si se taie bucati. La fel se pregateste si curca sau rata.
Se serveste cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Gãinã umplutã

Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor

Aceastã retetã este una dintre retetele traditionale de Crãciun si Anul Nou, din Nord pânã in

19 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1 gaina
  • 100 g carne moale de porc
  • 100 g carne de vitel
  • 75 g sunca de Praga
  • 75 g slanina proaspata
  • ficatul gainii
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 pahar coniac sau vin
  • 1 ceasca zeama de carne

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
RASOL DIN CARNE DE VITEL CU LEGUME ASORTATE