1.Ungem cu unt o tavita si asezam jumatate din foile de placinta unse cu
unt intre ele.
2.Intr-o oala lucram galbenusurile de oua cu zaharul si cu grisul.
3.Turnam incet-incet laptele amestecand in continuu, aprindem ochiul de la
aragaz si lasam ingredientele sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu
pana se incheaga crema si adaugam zaharul banilat.
4.Punem crema peste foi, o intindem uniform, o acoperim cu celelalte foi, pe care deasemenea le ungem cu unt intre ele, si inchidem de jur-imprejur ca sa nu iasa crema.
5.Punem pe deasupra untul care ne-a ramas, insemnam suprafata
placintei cu cutitul, in romburi.
6.Coacem in cuptor la temperatura medie timp de 3/4 de ora (pana sa se
rumeneasca foaia).
7.Siropul: Intr-o oala punem apa, zaharul si coaja de lamaie rasa si lasam
siropul sa fiarba pana sa se lege putin (5-10 min. aprox.). Putin inainte
de a se inchega siropul, adaugam zeama de lamaie.
8.Cand se raceste placinta din tava, turnam peste ea siropul cald si lasam
sa se raceasca.
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii