autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galactobureco

Autor: P. Elena (Bucatar sef)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: P. Elena (Bucatar sef)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2007

Ingrediente
1kg foi de placinta subtiri, 1 ceasca de unt proaspat, 2 plicuri zahar vanilat, 6 galbenusuri, 6 cesti de lapte, 1 ceasca de zahar, 1 ceasca de gris, , Pentru sirop:, 2 cesti de zahar, 1 ceasca de apa, 1 lingura de suc de lamaie, putina coaja de lamaie rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1.Ungem cu unt o tavita si asezam jumatate din foile de placinta unse cu
unt intre ele.
2.Intr-o oala lucram galbenusurile de oua cu zaharul si cu grisul.
3.Turnam incet-incet laptele amestecand in continuu, aprindem ochiul de la
aragaz si lasam ingredientele sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu
pana se incheaga crema si adaugam zaharul banilat.
4.Punem crema peste foi, o intindem uniform, o acoperim cu celelalte foi, pe care deasemenea le ungem cu unt intre ele, si inchidem de jur-imprejur ca sa nu iasa crema.
5.Punem pe deasupra untul care ne-a ramas, insemnam suprafata
placintei cu cutitul, in romburi.
6.Coacem in cuptor la temperatura medie timp de 3/4 de ora (pana sa se
rumeneasca foaia).
7.Siropul: Intr-o oala punem apa, zaharul si coaja de lamaie rasa si lasam
siropul sa fiarba pana sa se lege putin (5-10 min. aprox.). Putin inainte
de a se inchega siropul, adaugam zeama de lamaie.
8.Cand se raceste placinta din tava, turnam peste ea siropul cald si lasam
sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galactobureco" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
pandispan pufos

pandispan pufos

Separam oualele. In bolul de la mixer punem galbenusurile cu zahar si le amestecam pentru 10 minute.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu alune

Fursecuri cu alune

Omogenizez untul cu zaharul,adaug coniacul,faina,alunele macinate, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Las

14 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1kg foi de placinta subtiri
  • 1 ceasca de unt proaspat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 galbenusuri
  • 6 cesti de lapte
  • 1 ceasca de zahar
  • 1 ceasca de gris
  • Pentru sirop:
  • 2 cesti de zahar
  • 1 ceasca de apa
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • putina coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema caramel