autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galactobureco

Autor: P. Elena (Bucatar sef)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: P. Elena (Bucatar sef)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2007

Ingrediente
1kg foi de placinta subtiri, 1 ceasca de unt proaspat, 2 plicuri zahar vanilat, 6 galbenusuri, 6 cesti de lapte, 1 ceasca de zahar, 1 ceasca de gris, , Pentru sirop:, 2 cesti de zahar, 1 ceasca de apa, 1 lingura de suc de lamaie, putina coaja de lamaie rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1.Ungem cu unt o tavita si asezam jumatate din foile de placinta unse cu
unt intre ele.
2.Intr-o oala lucram galbenusurile de oua cu zaharul si cu grisul.
3.Turnam incet-incet laptele amestecand in continuu, aprindem ochiul de la
aragaz si lasam ingredientele sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu
pana se incheaga crema si adaugam zaharul banilat.
4.Punem crema peste foi, o intindem uniform, o acoperim cu celelalte foi, pe care deasemenea le ungem cu unt intre ele, si inchidem de jur-imprejur ca sa nu iasa crema.
5.Punem pe deasupra untul care ne-a ramas, insemnam suprafata
placintei cu cutitul, in romburi.
6.Coacem in cuptor la temperatura medie timp de 3/4 de ora (pana sa se
rumeneasca foaia).
7.Siropul: Intr-o oala punem apa, zaharul si coaja de lamaie rasa si lasam
siropul sa fiarba pana sa se lege putin (5-10 min. aprox.). Putin inainte
de a se inchega siropul, adaugam zeama de lamaie.
8.Cand se raceste placinta din tava, turnam peste ea siropul cald si lasam
sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galactobureco" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de gris cu vin

Budinca de gris cu vin

Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune

5 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Budinca delicioasa din paine veche

Budinca delicioasa din paine veche

Painea vine taiata felii taiem coaja deoparte si o taiem cuburi. Batem ouale cu zaharul bine pana

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1kg foi de placinta subtiri
  • 1 ceasca de unt proaspat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 galbenusuri
  • 6 cesti de lapte
  • 1 ceasca de zahar
  • 1 ceasca de gris
  • Pentru sirop:
  • 2 cesti de zahar
  • 1 ceasca de apa
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • putina coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chessecake cu dulche de leche