Galantina de pui/cu garnitura

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Galantina de pui/cu garnitura

Ingrediente

  • -Un pui
  • -o lingura mustar
  • -satfide 50 g
  • -un morcov
  • -piper 10 g
  • -condimente de pui
  • -mazare 50 g
  • -pastirnac taiat cuburi
  • -2 oua
  • -un plic gelatina
  • Pentru garnitura
  • - cartofi noi 350g taiati in lung
  • -bacon /costota 300g taiata julien
  • -capa 100g tatata solzisori
  • -cascaval ras 200g
  • -busuioc20g
  • -delikat 15 g
  • -ulei de masline,10 g boia dulce

Mod de preparare

Pe masa de lucru pregatim o folie de aluminiu,si incepem in ordine sa le asezam ca la o placinta.

Se transeaza puiul astfel ca pielea puiului sa fie

decupata fara a fi rupta deoarece aceasta se va aseaza pe folia de staniol ca ea sa poata fi rulata.

-se transeaza din pieptul de pui doua bucati ca de pentru friptura acestea se aseaza peste pielea de pui care a fost unsa cu mustar si condimentata

-se transeaza toata carnea ramasa de pe pui lasind oasele fara carne pe ele

- si se toaca carnea

-odata tocata carnea de pui se condimenteaza dupa gust se amesteca cu ou si se intinde peste patul de friptura creat -

-se continua cu mazarea presarat pastirnacul taiat cubulete ,stafidele si un ou batut.

-morcovul se pune transversal astfel odata toate puse se ruleaza cu staniolul

-se prinde la capete staniolul bine si se pune intr-o forma de iena ,se dizolva gelatina intr-un ibric cu apa si se toarna in tava oasele ramase de la puiul transat se pun si ele pe linga galantina si se acopera cu apa galantina se da la cuptor 30 minute

-Cind galantina e gata se lasa 20 minute sa se raceasca se desface staniolul .

-poate fi tavalita prin mac ,susan ,sau turnat diferite combinati de sosuri dupa preferinte.

Eu am ras cascaval peste ea cind era calda si a fost foarte gustoasa si rece servita .

Pofta buna!

Pentru garnitura

-cartofi se ung cu uleiul de masline se da un praf de delicat boia dulce ,ceapa se amesteca si ea cu cartofi se pune si fisiile de bacon se pun intr-o tava si se da ,la cuptoru incins 15 minute toate

-cind se scot din cuptor se pune cascavalul ras peste cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise