autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Galantina de pui/cu garnitura

Autor: MARINA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARINA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2010

Ingrediente
-Un pui, -o lingura mustar, -satfide 50 g, -un morcov, -piper 10 g, -condimente de pui, -mazare 50 g, -pastirnac taiat cuburi, -2 oua, -un plic gelatina, Pentru garnitura, - cartofi noi 350g taiati in lung, -bacon /costota 300g taiata julien, -capa 100g tatata solzisori, -cascaval ras 200g, -busuioc20g, -delikat 15 g, -ulei de masline,10 g boia dulce

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

7 voturi

Mod de preparare

Pe masa de lucru pregatim o folie de aluminiu,si incepem in ordine sa le asezam ca la o placinta.
Se transeaza puiul astfel ca pielea puiului sa fie
decupata fara a fi rupta deoarece aceasta se va aseaza pe folia de staniol ca ea sa poata fi rulata.
-se transeaza din pieptul de pui doua bucati ca de pentru friptura acestea se aseaza peste pielea de pui care a fost unsa cu mustar si condimentata

-se transeaza toata carnea ramasa de pe pui lasind oasele fara carne pe ele
- si se toaca carnea
-odata tocata carnea de pui se condimenteaza dupa gust se amesteca cu ou si se intinde peste patul de friptura creat -
-se continua cu mazarea presarat pastirnacul taiat cubulete ,stafidele si un ou batut.
-morcovul se pune transversal astfel odata toate puse se ruleaza cu staniolul
-se prinde la capete staniolul bine si se pune intr-o forma de iena ,se dizolva gelatina intr-un ibric cu apa si se toarna in tava oasele ramase de la puiul transat se pun si ele pe linga galantina si se acopera cu apa galantina se da la cuptor 30 minute
-Cind galantina e gata se lasa 20 minute sa se raceasca se desface staniolul .
-poate fi tavalita prin mac ,susan ,sau turnat diferite combinati de sosuri dupa preferinte.
Eu am ras cascaval peste ea cind era calda si a fost foarte gustoasa si rece servita .
Pofta buna!
Pentru garnitura
-cartofi se ung cu uleiul de masline se da un praf de delicat boia dulce ,ceapa se amesteca si ea cu cartofi se pune si fisiile de bacon se pun intr-o tava si se da ,la cuptoru incins 15 minute toate
-cind se scot din cuptor se pune cascavalul ras peste cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galantina de pui/cu garnitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de naut cu legume si perisoare

Mancare de naut cu legume si perisoare

Baconul fara soric, taiat cubulete il prajim in 2-3 linguri ulei de masline. Cand a prins putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de fasole galbena cu carne.

Mancarica de fasole galbena cu carne.

1.Se curata fasolea de ate,se rupe in marimea dorita si se spala.Carnea se spala si se taie cubulete. 2.Se

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marina Scumpa , 31 martie 2014

    Bun!

  • Fara foto

    Nicu , 31 martie 2014

    Woow bun!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    O bunatate!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Interesanta reteta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      Marina , 29 iunie 2010

      Sosul care se obtine prin fierberea oaselor de pui acesta patrunde in galantina chiar daca aceasta e rulata in staniol sosul ii va da un gust deosebit deoarece am folosit mustrul si restul de condimente la galantina. Am vrut ca aceasta sa fie rulata in staniol si pusa intr-o tava care a fost acoperita cu un ibric de apa in care sa dizolvat un praf de gelatina ,este un preparat mai delicat si gospodina sa fie convinsa ca acest preparat ii va iesi cu siguranta cit de incepatoare ar fi ea. Totul e sa-si doreasca sa impresioneze invitati si sa combine aceasta reteta in functie de preferintle ei . Poti sa incerci si varianta fara staniol dar atunci nu se mai numeste galantina o vom numi rulada si ea va fi mai uscata. In staniol realizata ea isi pastreaza propietatile si este mai suculenta fiind gustoasa servita si rece (cu diferite sosuri) Daca se doreste poze cu etapele acestui preparat eu detin ,dar nu pot sa le descarc pe toate pe acest site.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Suna interesant,dar nu am inteles de ce pui gelatina in tava daca totul este bagat in folie?cum intra sosul la carne?Poate ne pui si poze mai multe de la preparare sa ne face o idee completa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Apetisant !!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O reteta interesanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

7 voturi

Ingrediente

  • -Un pui
  • -o lingura mustar
  • -satfide 50 g
  • -un morcov
  • -piper 10 g
  • -condimente de pui
  • -mazare 50 g
  • -pastirnac taiat cuburi
  • -2 oua
  • -un plic gelatina
  • Pentru garnitura
  • - cartofi noi 350g taiati in lung
  • -bacon /costota 300g taiata julien
  • -capa 100g tatata solzisori
  • -cascaval ras 200g
  • -busuioc20g
  • -delikat 15 g
  • -ulei de masline,10 g boia dulce

Raporteaza reteta

Retete
de MARINA
Medalion de pui

Medalion de pui

Se transeaza pieptul de puila portie -se condimenteza -se face pe gratar pieptul impreuna cu baconul

8 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac

Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac

Se aseaza pe fundul dovleacului o mina de varza tocata marunt 2 crengute de cimbru 3 feli de costita

5 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Pui la rotisor servit cu legume

Pui la rotisor servit cu legume

Se incinge cuptorul, se pregateste puiul, se unge cu ulei de masline si se condimenteaza Se pune

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Fripturi

Nicu

Woow bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
"Kabsa" cu pui si stafide