Incingeti cuptorul la 210ş. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i, taiati-i felii foarte fine (ca pentru chips), zvantati-i din nou si tineti-i inveliti intr-un stergar.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili si tapetati-o pe margini cu feliile de slaninuta, asezate in asa fel incat sa le depaseasca mult.
Puneti in forma un strat de rondele de cartofi, sarati usor, piperati, presarati cascaval ras si luati-o de la capat (cu straturile), pana ce epuizati ingredientele. Pliati feliile de slaninuta spre interior, peste cartofi, si acoperiti galeta cu o folie de aluminiu si cu un capac. Dati-o la cuptorul incins si lasati-o sa se coaca aproximativ o ora si jumatate.
Scoateti galeta din cuptor, lasati-o sa se odihneasca 15 minute, decorati-o cu codite de ceapa verde si serviti-o calda.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii