autor:

Epure Mariana

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Galina mia

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
- o gainusa (sau un pui grill daca nu gasiti gaina, insa gainusa englezeasca Cornish e mai buna pentru reteta mea, se fragezeste mai bine, are o culoare mai rosiatica si pielea mai putin grasa, am vazut in retetele frumosului Jamie Oliver), - 1 cartof dulce (folosit de americani pentru piure la masa de Thanksgiving alaturi de curcan), - 10 castane comestibile, - 1 borcanel mic de cirese de cocktail fara samburi, - 5 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece, - 2 linguri de mustar, 1 lingura de miere, 4 linguri de pesmet, sare, piper, - ierburi aromate (cimbru, arpagic, frunze de dafin, usturoi, tarhon) sau 1 plic condiment pentru pui Provence Kotayni, - un cub de unt, - fasole verde teci de la Bonduelle, - 1 ceapa alba mare, - 1 graunte de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Se fierbe bine gaina/puiul grill in apa cu sare si apoi se baga la cuptor intr-o tava. Gainusa se va freca pe toata suprafata cu ierburi aromate Provence de la Kotani (sau se face o tocatura fina din toate ierburile mentionate si se amesteca cu putin ulei de masline/unt, apoi se freaca cu mainile gaina ca un masaj).

Se pregateste o tava in care asezam gainusa in centru si pe langa ea castanele fierte, unele decojite altele nu, ciresele de cocktail fara samburi, cateva inele de ceapa alba, un graunte de usturoi, zeama in care a fiert gainusa si bucati din cartoful dulce yam care se taie bucati grosute in diverse forme, triunghi, patrat, sferturi. Dupa ce s-a mai rumenit, puneti sos din tava cu lingura peste gainusa.

Apoi se pun tecile de fasole pe o sita la aburi si cand sunt gata se dau prin faina, unt topit, sare, piper alb, si pesmet, se coc in tava la cuptor pe hartie de copt.

Inelele de ceapa: se taie rondele mari de ceapa alba, se desfac cu grija inelele, se dau prin faina, miere si pesmet si se coc in tava pe hartie de copt, la cuptor, odata cu tecile de fasole verde.

Servim gaina intreaga pe un platou alaturi de teci de fasole verde prajite, castanele coapte, ciresele de cocktail, inelele de ceapa crocante si cartoful dulce yam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galina mia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa. Varza se taie fidelute subtiri, daca este

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cordon bleu cu vinete

Cordon bleu cu vinete

Vinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Interesanta reteta !

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Rasa de gaini Cornish este o rasa grea specializata pentru productia de carne ! Merita gatita! Bravo!

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Mai Nicu ma faci sa si rad! pai nu te forteaza nimeni sa faci reteta asta daca ti se pare scumpa, eu am pregatit-o pentru un concurs si nu mi s-a parut asa scmpa fiindca nu am luat cu kilogramele ci cate putin din fiecare, un cartof dulce, 10 castane si un borcanel mic de cirese nu au facut mai mult de 10 ron.Daca tii cont ca e o reteta pt.musafiri eu cred ca merita, ies efoarte gustos si aspectuos.Daca nu, oricum poti elimina aceste 3 'scumpeturi'' si raman destule ingrediente savuroase.Bafta la gatitul ieftin! daca ai s ate uiti cu atentie ai sa vezi ca am si retete simple chiar si senvisuri:)

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Astept sa citesc retete simple,accesibile(dpdv.financiar)fara castane,fara cirese de coktail,si...mai ales fara cartof dulce.

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Astept sa citesc retete simple,accesibile(dpdv.financiar)

    • Fara foto

      vera , 26 octombrie 2009

      arata bine,galina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Arata foarte bine,iar gustul trebuie sa fie super bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Frumoasa prezentarea si sunt sigura ca este un deliciu.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Imi place,am salvat reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Unteresanta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • - o gainusa (sau un pui grill daca nu gasiti gaina
  • insa gainusa englezeasca Cornish e mai buna pentru reteta mea
  • se fragezeste mai bine
  • are o culoare mai rosiatica si pielea mai putin grasa
  • am vazut in retetele frumosului Jamie Oliver)
  • - 1 cartof dulce (folosit de americani pentru piure la masa de Thanksgiving alaturi de curcan)
  • - 10 castane comestibile
  • - 1 borcanel mic de cirese de cocktail fara samburi
  • - 5 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece
  • - 2 linguri de mustar
  • 1 lingura de miere
  • 4 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • - ierburi aromate (cimbru
  • arpagic
  • frunze de dafin
  • usturoi
  • tarhon) sau 1 plic condiment pentru pui Provence Kotayni
  • - un cub de unt
  • - fasole verde teci de la Bonduelle
  • - 1 ceapa alba mare
  • - 1 graunte de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Orez cu ciuperci si legume