Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame de gris, 1 ou si 2 linguri de ulei. Se framanta bine pana ce capata consistenta unui aluat. Se imparte compozitia in doua parti si din fiecare parte se face cate un rulou mare.
Ruloul se taie bucati. Fiecare bucata se preseaza in mana, se aseaza cate o jumatate de caisa si se face cate o galusca. (dacacaisele nu sunt tocmai dulci se pune si putin zahar in fiecare).
Intr-o cratita se pune la fiert apa cu o lingurita de sare. Cand firbe se pun galustele in apa si se lasa sa fiarba la foc mic cam 10-15 minute. Sunt gata cand s-au ridicat la suprafata.
Intr-o tigaie se amesteca pesmetul cu putin ulei si se amesteca pana ce se rumeneste.
Se dau galustele prin pesmet. Cand se servesc se presara zahar pe fiecare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii