Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Ingrediente
Un ou, , gris o data si jumatate cit greutatea oului, , o lingura de ulei facultativ.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga galbenusul si uleiul; se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune tot grisul.
Se amesteca compozitia usor prin rasturnare, ca sa nu lase albusul, pina cind se incorporeaza grisul. Galustele se iau numai din marginea compozitiei.
Se fierb in clocote mici, cu capacul tras putin intr-o parte, 12-15 minute. Dupa 7-8 minute, galustele se intorc cu furculita in supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu gris" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Supe de legume
Se fierb cartofii in coaja se curata si se zdrobesc cat sant fierbinti, se amesteca cu uleiul. Dupa
33 voturi
1 comentariu
2h 50 min
Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza
5 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Gail , 25 noiembrie 2009
Foarte buna reteta ,pentru prima data mi-au iesit galustele pufoase si gustoase .Merci !
gina , 11 septembrie 2009
E buna reteta. Tocmai am terminat supa. Galustele sunt foarte pufoase. Dar eu nu ma omor cu supele. Astept sa guste sotul meu si sa ascult parerea lui ca e mult mai priceput ca mine
Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009
Sunt grozave. Eu la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu.
elena , 06 mai 2009
Multumesc mult pentru reteta, a fost super!!!!!
L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009
Eu galustele le fierb intr-un vas cu apa si sare. Ulterior le pun in supa.
Cristina , 22 februarie 2009
Trebuie amestecatura lasata la o parte 5 minute pentru a absorbii grisul oul...
dani , 09 februarie 2009
Nu cumva se mai pune la galuste si 1/2 ling de bicarbonat de sodiu?
Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009
Si dupa ce au fiert, obligatoriu se lasa 10 minute in supa, acoperite cu capac...