autor:

autor

» » Supe de legume

Galuste cu gris

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
Un ou, , gris o data si jumatate cit greutatea oului, , o lingura de ulei facultativ.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

214 voturi

Mod de preparare

Dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga galbenusul si uleiul; se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune tot grisul.



Se amesteca compozitia usor prin rasturnare, ca sa nu lase albusul, pina cind se incorporeaza grisul. Galustele se iau numai din marginea compozitiei.



Se fierb in clocote mici, cu capacul tras putin intr-o parte, 12-15 minute. Dupa 7-8 minute, galustele se intorc cu furculita in supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS

SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS

Se spala puiul si se curata de piele(cine prefera il poate pune cu piele cu tot),se pune intr-o oala

22 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Supe de carne
Galuste de gris pentru supa de pui

Galuste de gris pentru supa de pui

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma. Se

123 voturi    17 comentarii
30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cocos Costel , 17 noiembrie 2014

    mama lor ca nu prea ami ies

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Super !

  • Fara foto

    elena , 28 februarie 2010

    Ai copiat reteta din Cartea de bucate a Silviei Jurcovan, cuvant cu cuvant, nu????

    • Fara foto

      Gail , 25 noiembrie 2009

      Foarte buna reteta ,pentru prima data mi-au iesit galustele pufoase si gustoase .Merci !

    • Fara foto

      gina , 11 septembrie 2009

      E buna reteta. Tocmai am terminat supa. Galustele sunt foarte pufoase. Dar eu nu ma omor cu supele. Astept sa guste sotul meu si sa ascult parerea lui ca e mult mai priceput ca mine

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Sunt grozave. Eu la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu.

    • Fara foto

      elena , 06 mai 2009

      Multumesc mult pentru reteta, a fost super!!!!!

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Eu galustele le fierb intr-un vas cu apa si sare. Ulterior le pun in supa.

    • Fara foto

      Cristina , 22 februarie 2009

      Trebuie amestecatura lasata la o parte 5 minute pentru a absorbii grisul oul...

    • Fara foto

      dani , 09 februarie 2009

      Nu cumva se mai pune la galuste si 1/2 ling de bicarbonat de sodiu?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

      Si dupa ce au fiert, obligatoriu se lasa 10 minute in supa, acoperite cu capac...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

214 voturi

Ingrediente

  • Un ou
  • gris o data si jumatate cit greutatea oului
  • o lingura de ulei facultativ.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de legume si ciuperci proaspete Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de fasole verde