autor:

autor

» » Supe de legume

Galuste cu gris

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
Un ou, , gris o data si jumatate cit greutatea oului, , o lingura de ulei facultativ.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

214 voturi

Mod de preparare

Dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga galbenusul si uleiul; se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune tot grisul.



Se amesteca compozitia usor prin rasturnare, ca sa nu lase albusul, pina cind se incorporeaza grisul. Galustele se iau numai din marginea compozitiei.



Se fierb in clocote mici, cu capacul tras putin intr-o parte, 12-15 minute. Dupa 7-8 minute, galustele se intorc cu furculita in supa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Galuste cu prune din aluat cu gris

Galuste cu prune din aluat cu gris

Se fierb cartofii in coaja se curata si se zdrobesc cat sant fierbinti, se amesteca cu uleiul. Dupa

33 voturi    1 comentariu
2h 50 min
Dulciuri diverse
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Cocos Costel , 17 noiembrie 2014

    mama lor ca nu prea ami ies

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Super !

  • elena , 28 februarie 2010

    Ai copiat reteta din Cartea de bucate a Silviei Jurcovan, cuvant cu cuvant, nu????

    • Gail , 25 noiembrie 2009

      Foarte buna reteta ,pentru prima data mi-au iesit galustele pufoase si gustoase .Merci !

    • gina , 11 septembrie 2009

      E buna reteta. Tocmai am terminat supa. Galustele sunt foarte pufoase. Dar eu nu ma omor cu supele. Astept sa guste sotul meu si sa ascult parerea lui ca e mult mai priceput ca mine

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Sunt grozave. Eu la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu.

    • elena , 06 mai 2009

      Multumesc mult pentru reteta, a fost super!!!!!

    • L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Eu galustele le fierb intr-un vas cu apa si sare. Ulterior le pun in supa.

    • Cristina , 22 februarie 2009

      Trebuie amestecatura lasata la o parte 5 minute pentru a absorbii grisul oul...

    • dani , 09 februarie 2009

      Nu cumva se mai pune la galuste si 1/2 ling de bicarbonat de sodiu?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

      Si dupa ce au fiert, obligatoriu se lasa 10 minute in supa, acoperite cu capac...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

214 voturi

Ingrediente

  • Un ou
  • gris o data si jumatate cit greutatea oului
  • o lingura de ulei facultativ.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Ciorba de legume si naut la slow cooker Crock-Pot