autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune

Autor: lidia magureanu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia magureanu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2007

Ingrediente
1/2 litru apa, , 125 g margarina, , sare, , 250 g gris, , 2 linguri faina, , 2 oua, , 250g prune fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Apa, margarina si sarea se fierb, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga grisul amestecat cu faina. Cand s-a omogenizat ca o mamaliga, se pun ouale batute, se amesteca, se fac galustele punand o pruna la mijloc. Galustele se pun la fiert in apa, iar cand se ridica la suprafata se mai lasa putin, dupa care se scot. Se pun pe un platou si se presara cu zahar tos amestecat cu scortisoara si pesmet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu prune -reteta rapida

Galuste cu prune -reteta rapida

Se fierba apa,praful de sare si uleiul.Se adauga faina,se amesteca si apoi se ia vasul dupa foc.Se

11 voturi    8 comentarii
2h
Retete de post
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Daca prunele sunt mari le taiem in doua si bineinteles le scoatem samburii. Cartofi se curata

31 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1/2 litru apa
  • 125 g margarina
  • sare
  • 250 g gris
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 250g prune fara samburi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Petits chinois