autor:

amalia

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune de post

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
500ml apa, 2 linguri ulei, 20 prune, 50g margarina, 100g pesmet, 3 pliculete zahar vanilat, miere, faina, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun 500ml apa la fiert cu un praf de sare si 2 linguri ulei. Cand incepe sa fiarba apa se adauga faina, cat cuprinde, si se face ca un fel de mamaliga din faina alba; se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Cand e gata compozitia se lasa la racit, insa nu de tot, sa mai fie un pic calduta cand incepi sa lucrezi cu ea.
Scoatem samburii din prune, intre timp, apoi cand s-a racit compozitia o punem pe masa de lucru si o framantam ca sa formam un fel de aluat; formam o rulada din aluat si o taiaem bucatele. Luam cate o bucatica de aluat, o trecem prim faina si apoi o presam intre palme, punem pruna in mijloc si formam o galusca.
Punem apa la fiert intr-o cratita mai mare si punem galustele in apa cand incepe sa clocoteasca. Cand sunt fierte galustele ( adica cand s-au ridicat la suprafata apei)le luam cu o spumiera si le punem sub un jet de apa rece.
Punem margarina intr-o cratita la topit, apoi adugam pesmetul si amestecam sa se rumeneasca, iar cand e gata rumenit adaugam zaharul vanilat. Luam galustele si le trecem pe rand prin pesmet, iar cand le servim punem deasupra lor miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu de cirese

Jeleu de cirese

Punem ciresele in blender si le amestecam bine. Le punem in strecuratoare deasupra unei craticioare

1 vot    2 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Saratele

Saratele

Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. Adaugam margarina (de la

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Sa se faca pruneleeeeeeee, mai repedeeeeeeee !!!!!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Foarte bune! SI eu le fac si le prefer in fata multor altor dulciuri!*****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

    Imi plac foarte mult indiferent cu ce fructe sunt umplute .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 20 prune
  • 50g margarina
  • 100g pesmet
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • miere
  • faina
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

tatiana (Chef de cuisine)

Sa se faca pruneleeeeeeee, mai repedeeeeeeee !!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Lapte de pasare