autor:

amalia

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune de post

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
500ml apa, 2 linguri ulei, 20 prune, 50g margarina, 100g pesmet, 3 pliculete zahar vanilat, miere, faina, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun 500ml apa la fiert cu un praf de sare si 2 linguri ulei. Cand incepe sa fiarba apa se adauga faina, cat cuprinde, si se face ca un fel de mamaliga din faina alba; se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Cand e gata compozitia se lasa la racit, insa nu de tot, sa mai fie un pic calduta cand incepi sa lucrezi cu ea.
Scoatem samburii din prune, intre timp, apoi cand s-a racit compozitia o punem pe masa de lucru si o framantam ca sa formam un fel de aluat; formam o rulada din aluat si o taiaem bucatele. Luam cate o bucatica de aluat, o trecem prim faina si apoi o presam intre palme, punem pruna in mijloc si formam o galusca.
Punem apa la fiert intr-o cratita mai mare si punem galustele in apa cand incepe sa clocoteasca. Cand sunt fierte galustele ( adica cand s-au ridicat la suprafata apei)le luam cu o spumiera si le punem sub un jet de apa rece.
Punem margarina intr-o cratita la topit, apoi adugam pesmetul si amestecam sa se rumeneasca, iar cand e gata rumenit adaugam zaharul vanilat. Luam galustele si le trecem pe rand prin pesmet, iar cand le servim punem deasupra lor miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mac si budinca de vanilie

Tarta cu mac si budinca de vanilie

Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia

15 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Sa se faca pruneleeeeeeee, mai repedeeeeeeee !!!!!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Foarte bune! SI eu le fac si le prefer in fata multor altor dulciuri!*****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

    Imi plac foarte mult indiferent cu ce fructe sunt umplute .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 20 prune
  • 50g margarina
  • 100g pesmet
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • miere
  • faina
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

tatiana (Chef de cuisine)

Sa se faca pruneleeeeeeee, mai repedeeeeeeee !!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU MAC