Se fierb cartofii in coaja se curata si se zdrobesc cat sant fierbinti, se amesteca cu uleiul. Dupa ce s-au racit se amesteca cu ouale, apoi se adauga faina si grisul se framanta putin pana se incorporeaza. Compozitia se pune pe o foaie de nailon pudrata din abundenta cu faina, se modeleaza in forma de sul care apoi se taie in bucati potrivite cat vreti voi sa fie de mari si in functie de marimea prunei. Se ia cate o bucata de aluat se modeleaza se face o adancitura in mijlocul ei, se pune bucata de pruna se acopera dandu-i forma rotunda se da prin faina si se asaza pe o tava pana le terminam pe toate.In timpul cat modelam galustele punem o cratita mai marisoara (sa aiba loc cat mai multe galuste) mai mult de jumatate cu apa cu un varf de lingurita cu sare.Cand clocoteste apa punem pe rand galustele cate ne incap in cratita, le lasam sa fiarba la foc mic si cu spumiera trecem pe sub ele sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se fierb cca 12 minute cand au iesit la suprafata apei sant gata: nu se lasa mai mult pentru ca se desfac si e mare pacat de asa bunatate. In timp ce se fierb intr-o tigaie punem uleiul cu pesmetul si il infiebantam vreo 2 minute sa se rumeneasca putin amestecandu-se continuu se pune zahar dupa gust vanilia si scortisoara. Galustele se scot cu spumiera se scurg bine de apa si se tavalesc prin pesmetul bine aromat se aseaza pe o tava ,se servesc imediat calde sant foarte pufoase ; daca nu le servim imediat se pun pe un vas cu apa fierbinte sa le pastram un pic mai fragede.
Galustele cu gris sant mai fragede si nu se intaresc asa repede .
Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 34 de galuste de marimea unei piersici potrivite.
Incercati-le ca nu veti da gres cu ele sant delicioase, este sezonul prunelor deci si al galustelor cu prune.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii