autor:

maria

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune din aluat cu gris

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: 2 kg de cartofi,100 ml ulei,200 gr faina,2 oua,150 gr.gris si sare, Pentru umplut: 1/2 kg prune rupte in jumatati, Mai trebuie: 50 ml ulei, 400 gr pesmet, zahar dupa gustul fiecaruia, scortisoara si zahar vanilat.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 50 min

32 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja se curata si se zdrobesc cat sant fierbinti, se amesteca cu uleiul. Dupa ce s-au racit se amesteca cu ouale, apoi se adauga faina si grisul se framanta putin pana se incorporeaza. Compozitia se pune pe o foaie de nailon pudrata din abundenta cu faina, se modeleaza in forma de sul care apoi se taie in bucati potrivite cat vreti voi sa fie de mari si in functie de marimea prunei. Se ia cate o bucata de aluat se modeleaza se face o adancitura in mijlocul ei, se pune bucata de pruna se acopera dandu-i forma rotunda se da prin faina si se asaza pe o tava pana le terminam pe toate.In timpul cat modelam galustele punem o cratita mai marisoara (sa aiba loc cat mai multe galuste) mai mult de jumatate cu apa cu un varf de lingurita cu sare.Cand clocoteste apa punem pe rand galustele cate ne incap in cratita, le lasam sa fiarba la foc mic si cu spumiera trecem pe sub ele sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se fierb cca 12 minute cand au iesit la suprafata apei sant gata: nu se lasa mai mult pentru ca se desfac si e mare pacat de asa bunatate. In timp ce se fierb intr-o tigaie punem uleiul cu pesmetul si il infiebantam vreo 2 minute sa se rumeneasca putin amestecandu-se continuu se pune zahar dupa gust vanilia si scortisoara. Galustele se scot cu spumiera se scurg bine de apa si se tavalesc prin pesmetul bine aromat se aseaza pe o tava ,se servesc imediat calde sant foarte pufoase ; daca nu le servim imediat se pun pe un vas cu apa fierbinte sa le pastram un pic mai fragede.

Galustele cu gris sant mai fragede si nu se intaresc asa repede .

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 34 de galuste de marimea unei piersici potrivite.

Incercati-le ca nu veti da gres cu ele sant delicioase, este sezonul prunelor deci si al galustelor cu prune.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune din aluat cu gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Muffins

Muffins

Se amesteca toate ingredientele. Cosuletele de hartie seaseaza unaul langa altul in tava si se umplu

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata, nuca, stafide si fistic

Chec cu ciocolata, nuca, stafide si fistic

Intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul unui mixer se amesteca albusul cu zaharul pana

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 50 min

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 2 kg de cartofi,100 ml ulei,200 gr faina,2 oua,150 gr.gris si sare
  • Pentru umplut: 1/2 kg prune rupte in jumatati
  • Mai trebuie: 50 ml ulei
  • 400 gr pesmet
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • scortisoara si zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Inimioare din ciocolata de casa cu bombonele