autor:

maria

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune din aluat cu gris

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: 2 kg de cartofi,100 ml ulei,200 gr faina,2 oua,150 gr.gris si sare, Pentru umplut: 1/2 kg prune rupte in jumatati, Mai trebuie: 50 ml ulei, 400 gr pesmet, zahar dupa gustul fiecaruia, scortisoara si zahar vanilat.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 50 min

32 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja se curata si se zdrobesc cat sant fierbinti, se amesteca cu uleiul. Dupa ce s-au racit se amesteca cu ouale, apoi se adauga faina si grisul se framanta putin pana se incorporeaza. Compozitia se pune pe o foaie de nailon pudrata din abundenta cu faina, se modeleaza in forma de sul care apoi se taie in bucati potrivite cat vreti voi sa fie de mari si in functie de marimea prunei. Se ia cate o bucata de aluat se modeleaza se face o adancitura in mijlocul ei, se pune bucata de pruna se acopera dandu-i forma rotunda se da prin faina si se asaza pe o tava pana le terminam pe toate.In timpul cat modelam galustele punem o cratita mai marisoara (sa aiba loc cat mai multe galuste) mai mult de jumatate cu apa cu un varf de lingurita cu sare.Cand clocoteste apa punem pe rand galustele cate ne incap in cratita, le lasam sa fiarba la foc mic si cu spumiera trecem pe sub ele sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se fierb cca 12 minute cand au iesit la suprafata apei sant gata: nu se lasa mai mult pentru ca se desfac si e mare pacat de asa bunatate. In timp ce se fierb intr-o tigaie punem uleiul cu pesmetul si il infiebantam vreo 2 minute sa se rumeneasca putin amestecandu-se continuu se pune zahar dupa gust vanilia si scortisoara. Galustele se scot cu spumiera se scurg bine de apa si se tavalesc prin pesmetul bine aromat se aseaza pe o tava ,se servesc imediat calde sant foarte pufoase ; daca nu le servim imediat se pun pe un vas cu apa fierbinte sa le pastram un pic mai fragede.

Galustele cu gris sant mai fragede si nu se intaresc asa repede .

Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 34 de galuste de marimea unei piersici potrivite.

Incercati-le ca nu veti da gres cu ele sant delicioase, este sezonul prunelor deci si al galustelor cu prune.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune din aluat cu gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turnulete de branza cu kaky

Turnulete de branza cu kaky

Pentru crema de branza punem intr-un castron branza cu zaharul si zaharul vanilat si le blendarim

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogosele cu iaurt

Gogosele cu iaurt

Se amesteca iaurtul cu ouale,praful de copt si zaharul vanilat,se adauga faina,se amesteca bine pana

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 50 min

32 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 2 kg de cartofi,100 ml ulei,200 gr faina,2 oua,150 gr.gris si sare
  • Pentru umplut: 1/2 kg prune rupte in jumatati
  • Mai trebuie: 50 ml ulei
  • 400 gr pesmet
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • scortisoara si zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciocolată de casă