GALUSTE CU PRUNE SI SOS DE VANILIE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi albi
  • Prune brumarii
  • Oua
  • Faina
  • Pesmet
  • Zahar
  • Scortisoara
  • Lapte
  • Sosul de vanilie

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in cuburi, se fierb in apa cu sare si se paseaza ca pentru piure.

Se adauga oua si faina si se framanta pana se obtine o compozitie omogena.

Se indeparteaza samburele de la fiecare pruna - fructele se umplu cu cate o lingurita de zahar, se invelesc in compozitia de cartofi si se fierb in apa cu sare.

Pesmetul se rumeneste in unt si se adauga zaharul si scortisoara macinata.

Cand sunt fierte, galustele se tavalesc prin pesmetul dulce si aromat - deasupra se toarna sosul de vanilie, care se obtine astfel: se amesteca galbenusurile cu zahar si putina sare, se completeaza cu lapte caldut si se fierbe in bain - marie pana se ingroasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise