autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

GALUSTE CU PRUNE SI SOS DE VANILIE

Autor: cip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
Cartofi albi, Prune brumarii, Oua, Faina, Pesmet, Zahar, Scortisoara, Lapte, Sosul de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in cuburi, se fierb in apa cu sare si se paseaza ca pentru piure.
Se adauga oua si faina si se framanta pana se obtine o compozitie omogena.
Se indeparteaza samburele de la fiecare pruna - fructele se umplu cu cate o lingurita de zahar, se invelesc in compozitia de cartofi si se fierb in apa cu sare.
Pesmetul se rumeneste in unt si se adauga zaharul si scortisoara macinata.
Cand sunt fierte, galustele se tavalesc prin pesmetul dulce si aromat - deasupra se toarna sosul de vanilie, care se obtine astfel: se amesteca galbenusurile cu zahar si putina sare, se completeaza cu lapte caldut si se fierbe in bain - marie pana se ingroasa
Daca ti-a placut reteta noastra "GALUSTE CU PRUNE SI SOS DE VANILIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema cu sfecla si dovleac

Supa-crema cu sfecla si dovleac

1. Ceapa se taie marunt si se caleste putin in 2 linguri ulei. 2. Se adauga restul legumelor taiate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza noua cu marar si afumatura

Varza noua cu marar si afumatura

Varza se taie fideluta si se freaca cu sare. Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in ulei. Se

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Cartofi albi
  • Prune brumarii
  • Oua
  • Faina
  • Pesmet
  • Zahar
  • Scortisoara
  • Lapte
  • Sosul de vanilie

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Dovlecel pane/Castraveti pane