Galuste cu visine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr visine proaspete sau din compot.
  • 150 ml lapte dulce.
  • 2 linguri zahar pudra.
  • 1 baton de scortisoara.
  • 200 gr unt.
  • 1 ou.
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie.
  • 1 lingurita rasa de pudra scortisoara.
  • pesmet.
  • 60 gr gris(pentru galusti).
  • 1 lingura amidon alimentar.

Mod de preparare

Visinele proaspete si curatate de samburi le vom fierbe in apa, ca pentru un compot.Pastram 150 ml din zeama de compot si o punem la fiert cu batonul de scortisoara si cele 2 linguri de zahar pudra.Cele 2 linguri de amidon alimentar se amesteca bine cu 2 linguri din zeama de compot.Scoatem visinile si le punem deoparte pe o farfurie.In lichidul obtinut adaugam si cele 2 linguri de amidon alimentar si amestecam bine pana se dizolva.Separat punem grisul intr-un castron amestecam cu un praf de sare,coaja rasa de lamaie si laptele dulce,amestecam bine sa nu faca cocoloase si la urma adaugam untul topit si racit peste gris in castron si oul batut bine.Totul se amesteca bine si se da deoparte.Separat punem o oala cu apa si sare la fiert,cand fierbe punem din compozitia de gris cu lingurita galustele la fiert.Le lasam sa fiarba cel putin 8 minute.Galustile se scot cu spumiera,se lasa sa se scurga de apa si apoi le tavalim prin pesmet.Se servesc pe o farfurie cu visinile alaturi si cu sucul din compot amestecat cu cele doua linguri de amidon alimentar.Sucul obtinut este un deliciu.Punem pe o farfurioara,cateva galusti si visine si cateva lingurite din sucul obtinut.Pe deasupra presaram si putina pudra de scortisoara.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise