Visinele proaspete si curatate de samburi le vom fierbe in apa, ca pentru un compot.Pastram 150 ml din zeama de compot si o punem la fiert cu batonul de scortisoara si cele 2 linguri de zahar pudra.Cele 2 linguri de amidon alimentar se amesteca bine cu 2 linguri din zeama de compot.Scoatem visinile si le punem deoparte pe o farfurie.In lichidul obtinut adaugam si cele 2 linguri de amidon alimentar si amestecam bine pana se dizolva.Separat punem grisul intr-un castron amestecam cu un praf de sare,coaja rasa de lamaie si laptele dulce,amestecam bine sa nu faca cocoloase si la urma adaugam untul topit si racit peste gris in castron si oul batut bine.Totul se amesteca bine si se da deoparte.Separat punem o oala cu apa si sare la fiert,cand fierbe punem din compozitia de gris cu lingurita galustele la fiert.Le lasam sa fiarba cel putin 8 minute.Galustile se scot cu spumiera,se lasa sa se scurga de apa si apoi le tavalim prin pesmet.Se servesc pe o farfurie cu visinile alaturi si cu sucul din compot amestecat cu cele doua linguri de amidon alimentar.Sucul obtinut este un deliciu.Punem pe o farfurioara,cateva galusti si visine si cateva lingurite din sucul obtinut.Pe deasupra presaram si putina pudra de scortisoara.Pofta buna !!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii