Visinele proaspete si curatate de samburi le vom fierbe in apa, ca pentru un compot.Pastram 150 ml din zeama de compot si o punem la fiert cu batonul de scortisoara si cele 2 linguri de zahar pudra.Cele 2 linguri de amidon alimentar se amesteca bine cu 2 linguri din zeama de compot.Scoatem visinile si le punem deoparte pe o farfurie.In lichidul obtinut adaugam si cele 2 linguri de amidon alimentar si amestecam bine pana se dizolva.Separat punem grisul intr-un castron amestecam cu un praf de sare,coaja rasa de lamaie si laptele dulce,amestecam bine sa nu faca cocoloase si la urma adaugam untul topit si racit peste gris in castron si oul batut bine.Totul se amesteca bine si se da deoparte.Separat punem o oala cu apa si sare la fiert,cand fierbe punem din compozitia de gris cu lingurita galustele la fiert.Le lasam sa fiarba cel putin 8 minute.Galustile se scot cu spumiera,se lasa sa se scurga de apa si apoi le tavalim prin pesmet.Se servesc pe o farfurie cu visinile alaturi si cu sucul din compot amestecat cu cele doua linguri de amidon alimentar.Sucul obtinut este un deliciu.Punem pe o farfurioara,cateva galusti si visine si cateva lingurite din sucul obtinut.Pe deasupra presaram si putina pudra de scortisoara.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii