autor:

Sabina

» » Dulciuri diverse

Galuste de branza dulce

Autor: Sabina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sabina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iunie 2012

Ingrediente
500 gr branza dulce de vaca, 2 oua, 100 gr gris (sau 5 linguri), 1 lingura zahar, coaja de lamaie, putina sare (cat iei cu 2 degete), 2 linguri de faina, Pentru ornat:, pesmet, ulei, zahar, zahar vanilat, smantana, , ,

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

35 voturi

Mod de preparare

Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja de lamaie. Toate se amesteca, preferabil cu mana ca sa ne asiguram ca s-au incorporat complet. Aceasta compozitie se pune la frigider pentru 30 de minute. In acest timp se pune apa intr-o oala de 5 litri, insa nu trebuie sa fie plina si se pune la foc deoarece apa trebuie sa fiarba cand au trecut cele 30 minute. Astfel, dupa cele 30 minute, cand apa fierbe, se adauga la compozitia de branza si cele 2 linguri de faina, se incorporeaza bine tot cu mana si apoi cu mainile umede se formeaza galuste de branza de marimea mingii de ping-pong si atentie ca acestea sa fie aproximativ egale ptr ca sa fiarba toate in acelasi timp. Aceste galuste se pun in oala cu apa clocotinda, se lasa focul la mic si de cand se pun in apa se lasa la fiert aproximativ 15 minute. Cand sunt fierte, galustele se ridica la suprafata, insa atentie, nu le scoateti imediat cum s-au ridicat, ele trebuie sa fie moi, insa nu foarte moi, de aceea am precizat timpul de 15 minute. In acest timp, pregatiti pesmetul ca pentru galuste cu prune: se pune ulei in tigaie (cam 2 linguri, niciodata nu am masurat, ci am pus dupa ochi) si cand se incalzeste uleiul (nu lasati sa se incinga prea tare ca se arde pesmetul), se toarna pesmet (aprox. 3-4 linguri) si o lingura de zahar, un plic de zahar vanilat si e gata. Galustele gata fierte se scot din apa cu spumiera si se pun direct in tigaia cu pesmetul preparat, se dau prin pesmet si se pun intr-un vas de yena, de preferat, caci le pastreaza calde o vreme. In total vor rezulta intre 25 si 30 de galuste. Cand observati ca toate galustele sunt fierte, ca sunt destul de moi, opriti focul sa nu mai clocoteasca apa, pana ce le dati pe toate prin pesmet, ca sa nu se inmoaie prea tare galustele. Sunt delicioase si calde si reci, sunt pufoase si usoare si se servesc fie cu zahar si smantana, fie cu miere si smantana. Pentru cine nu le vrea prea dulci, nu mai este necesar sa puna zahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Sabina , 17 august 2018

    Mulțumesc tuturor pentru comentarii. Nouă ne plac foarte mult.

  • Geo , 17 august 2018

    Foarte bune!

  • Hidan Rin , 27 iulie 2015

    Arata cam....urat !

    • Dan Tatar , 10 iulie 2014

      le faci tu mai bineee

    • Stancu Adrian , 29 ianuarie 2014

      Galustele adtea sunt delicioase!!!!!!!!

    • Marlena Mihailescu , 14 ianuarie 2014

      CUM V I SE PAR ?

    • Mihaela Gabel , 20 octombrie 2013

      arata ingrozitor!!!!!!

    • Pocnet Maria , 25 august 2013

      Foarte minutios ai prezentat reteta , multumim.

    • Casandra

      Casandra (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2012

      Noi la astia le spunem papanasi, nu la cei prajiti in ulei. Sunt deliciosi oricum s-ar numi.

    • Sabina

      Sabina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2012

      Asa este! Eu incerc sa mai readuc in familie si astfel de retete, mai "vechi" pentru ca le-am apreciat cand am fost copil si vreau sa le cunoasca si copiii mei. Iar copiii mei le adora!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 22 iunie 2012

      Sunt foarte bune, nu am mai facut demult, dar cand eram copii mama ne facea mereu. Oricum retetele de demult revin din nou in atentia noastra prin simplitate si gust!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

35 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce de vaca
  • 2 oua
  • 100 gr gris (sau 5 linguri)
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • putina sare (cat iei cu 2 degete)
  • 2 linguri de faina
  • Pentru ornat:
  • pesmet
  • ulei
  • zahar
  • zahar vanilat
  • smantana

Raporteaza reteta

Sabina

Mulțumesc tuturor pentru comentarii. Nouă ne plac foarte mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
mar copt cu nuca si amaretto