autor:

Sabina

» » Dulciuri diverse

Galuste de branza dulce

Autor: Sabina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sabina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iunie 2012

Ingrediente
500 gr branza dulce de vaca, 2 oua, 100 gr gris (sau 5 linguri), 1 lingura zahar, coaja de lamaie, putina sare (cat iei cu 2 degete), 2 linguri de faina, Pentru ornat:, pesmet, ulei, zahar, zahar vanilat, smantana, , ,

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

22 voturi

Mod de preparare

Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja de lamaie. Toate se amesteca, preferabil cu mana ca sa ne asiguram ca s-au incorporat complet. Aceasta compozitie se pune la frigider pentru 30 de minute. In acest timp se pune apa intr-o oala de 5 litri, insa nu trebuie sa fie plina si se pune la foc deoarece apa trebuie sa fiarba cand au trecut cele 30 minute. Astfel, dupa cele 30 minute, cand apa fierbe, se adauga la compozitia de branza si cele 2 linguri de faina, se incorporeaza bine tot cu mana si apoi cu mainile umede se formeaza galuste de branza de marimea mingii de ping-pong si atentie ca acestea sa fie aproximativ egale ptr ca sa fiarba toate in acelasi timp. Aceste galuste se pun in oala cu apa clocotinda, se lasa focul la mic si de cand se pun in apa se lasa la fiert aproximativ 15 minute. Cand sunt fierte, galustele se ridica la suprafata, insa atentie, nu le scoateti imediat cum s-au ridicat, ele trebuie sa fie moi, insa nu foarte moi, de aceea am precizat timpul de 15 minute. In acest timp, pregatiti pesmetul ca pentru galuste cu prune: se pune ulei in tigaie (cam 2 linguri, niciodata nu am masurat, ci am pus dupa ochi) si cand se incalzeste uleiul (nu lasati sa se incinga prea tare ca se arde pesmetul), se toarna pesmet (aprox. 3-4 linguri) si o lingura de zahar, un plic de zahar vanilat si e gata. Galustele gata fierte se scot din apa cu spumiera si se pun direct in tigaia cu pesmetul preparat, se dau prin pesmet si se pun intr-un vas de yena, de preferat, caci le pastreaza calde o vreme. In total vor rezulta intre 25 si 30 de galuste. Cand observati ca toate galustele sunt fierte, ca sunt destul de moi, opriti focul sa nu mai clocoteasca apa, pana ce le dati pe toate prin pesmet, ca sa nu se inmoaie prea tare galustele. Sunt delicioase si calde si reci, sunt pufoase si usoare si se servesc fie cu zahar si smantana, fie cu miere si smantana. Pentru cine nu le vrea prea dulci, nu mai este necesar sa puna zahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu piersici

Desert cu piersici

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hidan Rin , 27 iulie 2015

    Arata cam....urat !

  • Fara foto

    Dan Tatar , 10 iulie 2014

    le faci tu mai bineee

  • Fara foto

    Stancu Adrian , 29 ianuarie 2014

    Galustele adtea sunt delicioase!!!!!!!!

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 14 ianuarie 2014

      CUM V I SE PAR ?

    • Fara foto

      Mihaela Gabel , 20 octombrie 2013

      arata ingrozitor!!!!!!

    • Fara foto

      Pocnet Maria , 25 august 2013

      Foarte minutios ai prezentat reteta , multumim.

    • Casandra

      Casandra (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2012

      Noi la astia le spunem papanasi, nu la cei prajiti in ulei. Sunt deliciosi oricum s-ar numi.

    • Sabina

      Sabina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2012

      Asa este! Eu incerc sa mai readuc in familie si astfel de retete, mai "vechi" pentru ca le-am apreciat cand am fost copil si vreau sa le cunoasca si copiii mei. Iar copiii mei le adora!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 22 iunie 2012

      Sunt foarte bune, nu am mai facut demult, dar cand eram copii mama ne facea mereu. Oricum retetele de demult revin din nou in atentia noastra prin simplitate si gust!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

22 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce de vaca
  • 2 oua
  • 100 gr gris (sau 5 linguri)
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • putina sare (cat iei cu 2 degete)
  • 2 linguri de faina
  • Pentru ornat:
  • pesmet
  • ulei
  • zahar
  • zahar vanilat
  • smantana

Raporteaza reteta

Casandra (Chef de cuisine)

Noi la astia le spunem papanasi, nu la cei prajiti in ulei. Sunt deliciosi oricum s-ar numi.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Baigli-cozonac cu nuca