Galuste de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Galuste de cartofi

Ingrediente

  • cartofi
  • faina
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare.

Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara faina Gold Maya si se lasa in continuare pe foc, pana ce adausurile sunt bine fierte.

Se indeparteaza apoi apa care prisoseste, iar continutul se paseaza bine. Dupa pasare, din amestecul rezultat se ia cate o lingura si se aseaza bucata cu bucata intr-o tava bine unsa, care dupa umplere se da la cuptor sau galustele se prajesc in ulei incins.

Dupa ce galustele astfel formate au fost rumenite pe ambele parti, se scot pe o farfurie.

Mod de servire

Galustele de cartofi se consuma impreuna cu lapte acru sau varza murata.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya.

Reteta veche din Banat “Galuste de cartofi” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci