autor:

Gustos_Ro

» » Aperitive

Galuste de cartofi

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2014

Ingrediente
cartofi, faina, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare.

Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara faina Gold Maya si se lasa in continuare pe foc, pana ce adausurile sunt bine fierte.

Se indeparteaza apoi apa care prisoseste, iar continutul se paseaza bine. Dupa pasare, din amestecul rezultat se ia cate o lingura si se aseaza bucata cu bucata intr-o tava bine unsa, care dupa umplere se da la cuptor sau galustele se prajesc in ulei incins.

Dupa ce galustele astfel formate au fost rumenite pe ambele parti, se scot pe o farfurie.

Mod de servire
Galustele de cartofi se consuma impreuna cu lapte acru sau varza murata.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya.

Reteta veche din Banat “Galuste de cartofi” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Ciolanul se pune la cuptor, pe aburi, la o temperatura medie, pana se patrunde. Apoi se mareste temperatura

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi
Ciorba de cartofi cu carnati si galuste

Ciorba de cartofi cu carnati si galuste

Se toaca ceapa marunt si se pune la foc impreuna cu carnaciorii si cartofii taiati cubulete.Cand

14 voturi    9 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2014

    Hmm, ce bunatate!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • cartofi
  • faina
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmm, ce bunatate!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulouri cu ciuperci