autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Galuste infailibile pentru supa

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2009

Ingrediente
Pentru aprox. 12 bucati:, 1 ou,, 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar,, cateva picaturi otet sau zeama de lamaie,, 1 lingura ulei,, 4-5 linguri de gris,, condimente (sare, piper, vegeta)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

121 voturi

Mod de preparare

Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o (uitati-o) vreo 45-60 minute, cat preparati supa.
Intr-o cana sa aveti la indemana putina supa amestecata cu apa rece. Asezati oala cu supa pe foc foarte, foarte mic si cu o lingurita puneti in supa galustele.
Stati langa ele si daca incepe supa sa clocoteasca adaugati putina zeama din cana sau trageti oala de pe foc.
Dupa ce incep sa se umfle, intoarceti-le pe cealalta parte. Acoperiti oala, lasati-o la foc foarte, foarte mic si din cand in cand mai adaugati din zeama din cana.
Cand s-au fiert, lasati sa mai stea oala acoperita, pentru ca se vor mai umfla putin.
Inainte de a servi supa la masa, infierbantati-o bine, mutati-o in supiera si adaugati verdeata tocata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste infailibile pentru supa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste

Spalam canea bine si o punem intr-o oala cu un praf de sare, la fiert. Indepartam spuma care se formeaza Legumele

6 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de carne
Supa din carne de curcan

Supa din carne de curcan

Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti

4 voturi    3 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 49 comentarii

  • crolina , 20 septembrie 2015

    Incercati sa scoateti ouale din frigider sa nu fie reci

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 august 2015

    Ou, gris si 2 linguri cu ulei..asa le fac eu, apoi le "uit" cam 15 minute, adica le las sa se odihneasca.Dupa aceea le rup cu lingura in apa cu sare. Dupa ce sunt fierte, rastorn apa si le pun in supa. Astfel, a doua zi , supa nu se va albi, va ramane clara.Cat despre bicarbonat...mai bine NU !

  • Sidonia Toncean , 09 august 2015

    Ou, gris si 2 linguri cu ulei..asa le fac eu, apoi le "uit" cam 15 minute, adica le las sa se odihneasca.Dupa aceea le rup cu lingura in apa cu sare. Dupa ce sunt fierte, rastorn apa si le pun in supa. Astfel, a doua zi , supa nu se va albi, va ramane clara.Cat despre bicarbonat...mai bine NU !

    • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 iulie 2015

      Fac galuste de multi ani si nu pun decat oul,3 linguri de gris putina vegeta las sa stea 10-15 minute si le pun la fiert,nu am dat gres niciodata.

    • Mary Rotundu , 04 iulie 2015

      Oua si gris, sa fie ca o smantana mai groasa, se fierb in apa cu sare la foc mic si daca vi se par ca sunt mai tari putin cand incep sa fiarba adaugati cate unpic de apa recede cateva ori si o sa fie pufoase!

    • Hilde Natu , 23 iunie 2015

      Galuste cu bicarbonat si otet ??????? Nu mai postati prostii, va faceti de ras !!

    • Mihaela Banescu , 20 aprilie 2015

      Super idee ati avut , va multumim din suflet pentru toate retetele cu care ne rasfatati mereu, va pup si va astept si cu alte retete

    • Alina Paculea , 07 martie 2015

      Ce lamaie si ce bicarbonat... aloooo gustos.ro ptr galuste traditionale se bat ouale cu sare se amesteca cu gris pana ajung la consistenta smantanii sa zic asa si dupa aceea se lasa 15 minute. Imposibil sa nu iti iasa.

    • Rodica Georgescu , 19 februarie 2015

      Le multumesc tuturor celor care au dat "Like"

    • Stef_Daniela Adriana

      Stef_Daniela Adriana (Bucatar) , 18 februarie 2015

      Eu nu pun sare,pana fierb asi ia aroma supei si a zarzavaturilor .

    • Alecsandru Ioan Haprian , 09 februarie 2015

      Madalina Maria

    • Ioana Dascalu , 08 februarie 2015

      Ionela David buna pune putin praf de copt si deasupra apa rece

    • Heritage-point Senior-living , 08 februarie 2015

      Eu fierb galustele in apa cu putina sare, cind sunt fierte le transfer in supa. Supa ete curata (nu tulbure)

    • Corina Valea , 10 octombrie 2014

      sunt super

    • Nicola Aurelia , 10 octombrie 2014

      Cea mai buna reteta de galuste pe care am incercat-o: bati ouale intregi, adaugi putin ulei, le mai bati nitel si adaugi grisul. Pt. fiecare ou pui 3 linguri gris. Le lasi sa stea vreo 10 minute, apoi le pui in supa, inmuind inainte de fiecare galusca lingura intr-un bol cu apa rece. :)

    • Dana Gabriela , 10 octombrie 2014

      Asta e tot "secretul": sa nu pui prea mult gris. De cand ma stiu le fac doar din ou, gris si sare si imi ies perfect. Doar daca scap din greseala prea mult gris... Ca eu pun dupa ochi compozitia.

    • Tache D Laurentia , 10 octombrie 2014

      Aveti dreptate, doamna draga! Niciodata n-am folosit altceva decat ou si gris, le pun cu furculita si ies foarte mari si pufoase.

    • Ioana Eisig , 10 octombrie 2014

      Eu pun 2 oua intregi,1 lingura ulei,vegeta,patrunjel tocat marunt(optional) si la urma adaug grisul,aproximativ 9-10 linguri.Las vreo 10 minute sa se umfle puti grisul,apii le pun la fiert cateva minute,pana se ridica deasupra supei.

    • Daniela Adela , 10 octombrie 2014

      la 2 oua se pune un praf de sare si 9 linguri pline cu varf de gris, se amesteca f,bine si se pun imediat portionate cu lingura in supa care fierbe pe foc.Dupa ce ati pus toate galustile dati focul la mic si turnati deasupra o cana de apa rece.Se lasa la fiert si se incearca cu lingura daca sunt fierte.SUCCES!

    • Madalina Maria , 10 octombrie 2014

      Ionela David la doua oua (lasate un pic la temperatura camerei), eu pun aprox. 8-9 linguri de gris (dupa ce ouale sunt batute bine, se incorporeaza treptat). Se lasa 5 min., apoi se pun in supa, (eu pun cam jumatate de lingura). Dupa aceea, se pune o cana cu apa rece peste ele. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc normal. Dupa 10 min. se intorc. Daca par prea tari, se ia fiecare galusca in parte intr-o lingura si se inteapa usor cu furculita. Apoi se acopera, din nou, oala si se mai lasa 10 min. garantat ies pufoase si delicioase! p.s. nici eu nu sunt o specialista, dar galustile imi ies de fiecare data, urmand pasii de mai sus.

    • Aurora Bezi , 10 octombrie 2014

      Ionela David LA UN OU PUI 5LINGURI DE GRIS RASE SI O SA IASA FOARTE BUNE SI DACA DORESTI POTI SA LE CONDIMENTEZI CU SARE SAU DELICAT.BATI OUALE INTREGI SI ADAUGI GRISUL,IES PERFECT !

    • Rodica Georgescu , 10 octombrie 2014

      Ionela David :Eu le prepar asa: 1 ou, 2 linguri de gris, putina sare, putin ulei. Bat albusul spuma cu furculita, adaug sarea, adaug in ploaie grisul, amestec bine adaug galbenusul amestec si la final uleiul. Las in repaus 1/2 ora . Daca mi se pare dupa 1/4 ora ca mai e nevoie de gris(grisul se umfla si de aceea se lasa in repaos) mai pun putin gris.Cand fierbe supa, dau focul la mijlociu, am o cana cu apa rece in care inmoi o lingurita, iau din compozitie si o introduc in supa. Daca vedeti ca se imprastie(desi, nu cred) mai adaugati putin gris. Asta e tot. Dupa ce ati pus toate galustele, ele se vor ridica la suprafata. Le lasati sa fiarba la foc potrivit, apoi le intoarceti cu atentie si le mai lasati putin la fiert. La final, sting focul si pun patrunjel acoperind apoi oala. Succes !...<3

    • Anca Anca , 10 octombrie 2014

      ou batut cu sare amestecat cu gris la sfarsit putin ulei si lasate 10 -15 min la frigider ;;) eu asa le fac :D

    • Ionela David , 24 septembrie 2014

      Buna ziua ! Vreau sa-i fac si eu copilului meu o supa cu galuste dar imi ies mai mereu tari. Puteti sa-mi dati si mie o reteta fiindca asta cu bicarbonat nu mi-a inspirat deloc incredere...nu sunt eu o mare specialista in ale gatitului dar totusi am cat de cat o idee(feeling) cam ce trebuie pus intr-o mancare.

    • Marioara Milosan , 24 august 2014

      galustele nu se fac cu bicarbonat si otet si asa cum a scris Vasilica J.

    • Vasilica Jecu , 24 august 2014

      Eu bat ouale intregi, fara sa le separ si cred ca cheia succesului consta in cantitatea de griş , fara sa punem altceva, cred ca trebuie sa aibă consistenta moale, ca o ciulama f.moale si apoi lasata 5-10 min. pana sa le punem in supa.

    • Gabriela Tamara , 28 martie 2014

      dar faceti prajituri de folositi bicarbonat cu otet?asta e reteta pentru incepatori.daca vreti va dau o reteta faina de galusti,nu spune ca dintr-un ou poti sa faci 12 galusti cat ies de mici ca sa faci 12 galusti

    • ionutploiesti

      ionutploiesti (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      super buna reteta ptr galuste au iesit super si gustoase multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Felicitari pentru reteta !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte gustoase!

    • vera , 19 martie 2010

      intradevar sunt cele mai bune ...."infailibile"dupa cum le zice d-na doina...felicitari pt reteta!

    • Andreea S

      Andreea S (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      sunt mare fan galuste la supa de pui...sper sa imi iasa de data asta :P

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Lena , 09 martie 2010

      Concret. Cum sunt galutele astea?

    • Narcisa , 20 februarie 2010

      Felicitari!

    • Lenuta , 19 februarie 2010

      Doar asa infailibile? Lasa si pe altii sa posteze poze si sa comenteze retetele dumitale. Asa e frumos si politicos.

    • Nadia , 19 februarie 2010

      Infailibile? Iti admiri doar propriile retete, de ce nu lasi si retetele admiratoarelor? ................Hm

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Multumesc mult. Merita sa incercati. Eu doar asa le fac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Imi place supa cu galuste foarte mult...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Sunt bune, eu le pregatesc fara adaosuri de otet, ulei sau vegeta, imi plac mai naturale! Azi le-am pregatit in supa de rosii!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Minunat arata Doina !!! Cu bicarbonat nu le-am facut niciodata si tit mi-au iesit foarte pufoase !!! De abia astept sa vad cu ce te pregatesti sa-ti astepti musafirii pentru nunta ! Sunt sigura ca vor fi numai bunatati !!!!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Interesanta reteta, eu folosesc doar oua , gris si sare si iasa mari si pufoase. Merita incercat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place. Am incercat si eu la supa de rosii.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Imi lasa gura apa,desi o prepar destul de des pentru ca ne place.Nu m-am gandit sa le pun in supa de rosii,dar si ideea adaugata de ,,dicarmencitta1957''este grozava. Felicitari gospodinelor!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super galusti,nu stiam de bicarbonat,omul cat traieste invata.Am sa fac si eu, chiar maine fac supa de rosii cu galusti si am sa pun in aplicare draga Doina, reteta ta.Felicitari.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Doinita, si eu le fac aproape la fel. Eu pun bicarbonatul nestins cu otet, si nu le tin chiar atat de mult inainte de a le adauga in supa. O sa incerc si varianta ta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Am facut si ieri si parca au iesit si mai bune si mai pufoase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Eu nu le fac asa, dar arata atat de frumos, incat am saincerc si eu reteta asta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

121 voturi

Ingrediente

  • Pentru aprox. 12 bucati:
  • 1 ou,
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar,
  • cateva picaturi otet sau zeama de lamaie,
  • 1 lingura ulei,
  • 4-5 linguri de gris,
  • condimente (sare
  • piper
  • vegeta)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

crolina

Incercati sa scoateti ouale din frigider sa nu fie reci

Retete

din Supe de carne

Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa de curcan