autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galusti cu prune

Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
Jumate kg prune bine facute, cartofi jumate kg, 2 galbenusuri, faina, z vanilat, zahar cub, pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri faina, poti pune si zahar vanilat, chiar si zahar pudra. Apoi formezi galusti in mijlocul carora pui pruna si un cub de zahar...

Pui apa la fiert cu sare si bagi galustele inauntru. Cand ies la suprafata sunt fierte..

Le scoti si le pui in pesmet, zahar si scortisoara care au fost calite nitel...
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
GALUSTI CU PRUNE

GALUSTI CU PRUNE

Se curata cartofii,se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata ,se scurg bine de apa

19 voturi    11 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Galusti cu prune

Galusti cu prune

Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert

62 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Beatrice Rotaru (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    Da, da, cu orice fruct zemos, merg!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    In prune se pune si niste scortisoara !!! Sunt asa de bune !!!

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 19 iunie 2008

    Da, sunt foarte gustoase.Beatrice, ai facut vreodata galusti cu caise, piersici,capsune?Se procedeaza la fel ca la galustele cu prune, in plus la cele umplute cu capsune, este bine sa se serveasca alaturi un sos de capsune,sunt mult mai gustoase.Incearca si nu vei regreta.Vekas Maria

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Jumate kg prune bine facute
  • cartofi jumate kg
  • 2 galbenusuri
  • faina
  • z vanilat
  • zahar cub
  • pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de Beatrice Rotaru
Salam de biscuiti cu banana

Salam de biscuiti cu banana

Puneti margarina la topit cu ciocolata si laptele, suplimentar zahar daca vreti mai dulce. Zdrobiti

25 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mingiute de cascaval date prin pesmet

Mingiute de cascaval date prin pesmet

Amestecati cascal, faina, oua, delikat, faceti mingiute mici pe care le dati prin pesmet si le puneti

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane caramelizate

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate. Intr-o tigaie de teflon topim zaharul

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)

Da, da, cu orice fruct zemos, merg!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta taraneasca cu mere