Galusti cu prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg cartofi
  • 500 gr. faina alba
  • 250 gr. untura
  • 250 gr. pesmet
  • 1 kg prune
  • 250 gr. zahar
  • 2-3 oua
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne, li se adauga faina, sarea, ouale si se framanta bine. Din aceasta compozitie se intinde o foaie mai groasa. Se spala prunele si li se scot samburii, iar in locul samburilor se pune zahar pisat. Se taie foaia in patrate si in fiecare patrat se pune cate o pruna. Se inveleste bine pruna in foaie. Galustele astfel pregatite se fierb in apa clocotita 10 minute. Pesmetul se rumeneste intr-un vas in untura infierbantata. Se trec prin el galustele fierte si se amesteca pt. a se prinde uniform pesmetul pe ele. Se presara cu zahar pudra si scortisoara si se introduc la cuptor 10 minute.

Se servesc cate 5-6 galuste de portie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise