Ingrediente
1 kg de cartofi noi, legume congelate (la punga, din comert), sare, boia, piper, vegeta, maghiran, oregano (optional), o legatura de patrunjel, ulei de masline, 2 linguri de faina, 4 catei de usturoi, 3 linguri de ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
1 vot
Mod de preparare
Intre timp, legumele se fierb in apa cu vegeta, se strecoara. Intr-o cratita se pun 3 linguri de ulei, 4 catei de usturoi pisat, se prajesc, apoi se adauga 2 linguri de faina, se ia de pe foc, si se mai pune boia. Se amesteca, apoi se adauga legumele strecurate, se pune din nou cratita pe foc, si se stinge totul cu 1 litru de apa. Dupa ce a dat 2-3 clocote, cit sa fiarba faina, se pune patrunjel tocat, maghiran si oregano si se stinge focul.
Aceasta garnitura de cartofi cu legume se poate servi si asa, ca atare, dar eu am facut snitele crocante cu fulgi de porumb.