Gasca in aspic

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 gasca
  • 2-3 cepe
  • 5 0 gr.gelatina
  • 1-2 morcovi
  • sare,piper
  • 4-5 catei de ustoroi

Mod de preparare

Gasca curatata,se spala in multe ape.Se confecntioneaza o plasa din sfoara pentru a fi mai usor de extras din oala in care a fiert.Gasca se pune intr-o oala suficient de mare,apoi se toarna apa rece..Se lasa la rece aproximativ 1 ora, se pune la fiert la foc foarte mic.Se adauga ceapa,putina sare si putin piper.Apa trebuie sa fiarba in clocote foarte mici,abia vizibile.Daca dorim,putem spuma supa in care fierbe pasarea,sau o putem lasa sa fiarba fara a o mai spuma intrucat supa va fi oricum strecurata.In functie de varsta pasarii,aceasta va fierbe oricum cel putin 2-3 ore.Incepand cu a doua ora de fierbere vom verifica cu ajutorul unei furculite daca este bine fiarta carnea.Aceasta trebuie sa fie bine fiarta,fara insa a se desface de pe oase.Atunci cand este fiarta, gasca se scoate cu atentie din supa,ajutandu-ne de sfori.Se unge cu putin unt sau untura de porc,apoi sa de la cuptor,pana se rumeneste usor.

Lasam gasca sa se raceasca.Degresam si strecuram supa.Masuram cantitatea de supa obtinuta - trebuie sa avem 4 litri de lichid.Daca este mai putina se adauga apa clocotita,pana obtinem cantitatea de lichid recomandata.Pregatim aspicul.Gelatina o punem in aproximativ 200 ml.de apa rece si o lasam sa se inmoaie timp de 10 minute.Adaugam apoi 300 ml.de supa si infierbantam usor. (maxim 60 de grade,adica cam cat suporta mana)Nu se fierbe.Amestecam cu restul de supa calduta.Adaugam usturoiul pisat fin,sare si piper pana obtinem gustul dorit.Strecuram supa.Desfacem sforile de pe gasca si o introducem intr-o punga de plastic foarte rezistenta,pe care am verificat-o anterior sa nu fie sparta.Introducem putin cate putin din supa aflata la temperatura camerei si care se gaseste in stare semilichida.Intrerupem din cand in cand turnatul aspicului in punga si introducem morcovul fiert separat si taiat in diferite forme.Se leaga apoi punga, se introduce la rece,pentru 3-4 ore,sau chiar pentru a doua zi.La servire se practica o taietura la baza pungii,apoi se extrage usor.Daca iese totusi greu,vom sterge rapid punga cu un prosop de bucatarie inmuiat in apa fierbinte.

Din loc in loc,in aspic practicam cateva mici taieturi unde introducem felii subtiri de gogosari in otet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise