autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gasca in aspic

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2005

Ingrediente
1 gasca, 2-3 cepe, 5 0 gr.gelatina, 1-2 morcovi, sare,, 4-5 catei de ustoroi

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

5 voturi

Mod de preparare

Gasca curatata,se spala in multe ape.Se confecntioneaza o plasa din sfoara pentru a fi mai usor de extras din oala in care a fiert.Gasca se pune intr-o oala suficient de mare,apoi se toarna apa rece..Se lasa la rece aproximativ 1 ora, se pune la fiert la foc foarte mic.Se adauga ceapa,putina sare si putin piper.Apa trebuie sa fiarba in clocote foarte mici,abia vizibile.Daca dorim,putem spuma supa in care fierbe pasarea,sau o putem lasa sa fiarba fara a o mai spuma intrucat supa va fi oricum strecurata.In functie de varsta pasarii,aceasta va fierbe oricum cel putin 2-3 ore.Incepand cu a doua ora de fierbere vom verifica cu ajutorul unei furculite daca este bine fiarta carnea.Aceasta trebuie sa fie bine fiarta,fara insa a se desface de pe oase.Atunci cand este fiarta, gasca se scoate cu atentie din supa,ajutandu-ne de sfori.Se unge cu putin unt sau untura de porc,apoi sa de la cuptor,pana se rumeneste usor.
Lasam gasca sa se raceasca.Degresam si strecuram supa.Masuram cantitatea de supa obtinuta - trebuie sa avem 4 litri de lichid.Daca este mai putina se adauga apa clocotita,pana obtinem cantitatea de lichid recomandata.Pregatim aspicul.Gelatina o punem in aproximativ 200 ml.de apa rece si o lasam sa se inmoaie timp de 10 minute.Adaugam apoi 300 ml.de supa si infierbantam usor. (maxim 60 de grade,adica cam cat suporta mana)Nu se fierbe.Amestecam cu restul de supa calduta.Adaugam usturoiul pisat fin,sare si piper pana obtinem gustul dorit.Strecuram supa.Desfacem sforile de pe gasca si o introducem intr-o punga de plastic foarte rezistenta,pe care am verificat-o anterior sa nu fie sparta.Introducem putin cate putin din supa aflata la temperatura camerei si care se gaseste in stare semilichida.Intrerupem din cand in cand turnatul aspicului in punga si introducem morcovul fiert separat si taiat in diferite forme.Se leaga apoi punga, se introduce la rece,pentru 3-4 ore,sau chiar pentru a doua zi.La servire se practica o taietura la baza pungii,apoi se extrage usor.Daca iese totusi greu,vom sterge rapid punga cu un prosop de bucatarie inmuiat in apa fierbinte.
Din loc in loc,in aspic practicam cateva mici taieturi unde introducem felii subtiri de gogosari in otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gasca in aspic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de linte

Mancare de linte

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Iepure cu masline si sos de rosii

Iepure cu masline si sos de rosii

Legumele se toaca marunt sau se baga la robot separat. Calim usturoiul zdrobit impreuna cu maslinele

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pollo italiano