autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Gasca in aspic

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2005

Ingrediente
1 gasca, 2-3 cepe, 5 0 gr.gelatina, 1-2 morcovi, sare,, 4-5 catei de ustoroi

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

5 voturi

Mod de preparare

Gasca curatata,se spala in multe ape.Se confecntioneaza o plasa din sfoara pentru a fi mai usor de extras din oala in care a fiert.Gasca se pune intr-o oala suficient de mare,apoi se toarna apa rece..Se lasa la rece aproximativ 1 ora, se pune la fiert la foc foarte mic.Se adauga ceapa,putina sare si putin piper.Apa trebuie sa fiarba in clocote foarte mici,abia vizibile.Daca dorim,putem spuma supa in care fierbe pasarea,sau o putem lasa sa fiarba fara a o mai spuma intrucat supa va fi oricum strecurata.In functie de varsta pasarii,aceasta va fierbe oricum cel putin 2-3 ore.Incepand cu a doua ora de fierbere vom verifica cu ajutorul unei furculite daca este bine fiarta carnea.Aceasta trebuie sa fie bine fiarta,fara insa a se desface de pe oase.Atunci cand este fiarta, gasca se scoate cu atentie din supa,ajutandu-ne de sfori.Se unge cu putin unt sau untura de porc,apoi sa de la cuptor,pana se rumeneste usor.
Lasam gasca sa se raceasca.Degresam si strecuram supa.Masuram cantitatea de supa obtinuta - trebuie sa avem 4 litri de lichid.Daca este mai putina se adauga apa clocotita,pana obtinem cantitatea de lichid recomandata.Pregatim aspicul.Gelatina o punem in aproximativ 200 ml.de apa rece si o lasam sa se inmoaie timp de 10 minute.Adaugam apoi 300 ml.de supa si infierbantam usor. (maxim 60 de grade,adica cam cat suporta mana)Nu se fierbe.Amestecam cu restul de supa calduta.Adaugam usturoiul pisat fin,sare si piper pana obtinem gustul dorit.Strecuram supa.Desfacem sforile de pe gasca si o introducem intr-o punga de plastic foarte rezistenta,pe care am verificat-o anterior sa nu fie sparta.Introducem putin cate putin din supa aflata la temperatura camerei si care se gaseste in stare semilichida.Intrerupem din cand in cand turnatul aspicului in punga si introducem morcovul fiert separat si taiat in diferite forme.Se leaga apoi punga, se introduce la rece,pentru 3-4 ore,sau chiar pentru a doua zi.La servire se practica o taietura la baza pungii,apoi se extrage usor.Daca iese totusi greu,vom sterge rapid punga cu un prosop de bucatarie inmuiat in apa fierbinte.
Din loc in loc,in aspic practicam cateva mici taieturi unde introducem felii subtiri de gogosari in otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gasca in aspic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mâncare rece de iepure cu măsline

Mâncare rece de iepure cu măsline

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se

11 voturi    1 comentariu
4h 5 min
Mancaruri cu carne
Ciupercute umplute pe pat de orez

Ciupercute umplute pe pat de orez

1.Se indeparteaza piciorusele ciupercilor,se spala su jet de apa apoi se sterg cu un prosopel,se

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez

Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui

Mod de preparare: Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică.

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita