autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Gasca salbatica la tava

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 octombrie 2009

Ingrediente
1 bucata gasca., pentru marinata avem nevoie de:, 100 ml otet, 300 ml apa, 20 ml vin rosu, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust., untura pentru gasca.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Gasca vanata, se curata de pene, se trece prin flacara, apoi se freaca cu malai si se spala doar pe deasupra. Se scot maruntaiele, oprind numai inima si ficatul, restul se arunca. Se taie in sferturi gasca si se pune intr-un vas, pentru marinare. Separat, se pregateste prin fierbere marinata din 100 ml otet diluat cu 300 ml apa si 20 ml vin rosu, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust. Se fierb intr-un vas acoperit circa 10 minute, apoi se toarna fierbinte peste gasca si se acopera vasul. Daca nu se prepara gasca in aceeasi zi, marinata se raceste si apoi se toarna peste carnea de gasca si se pastreaza la loc racoros cel mult 2 sau 3 zile, intorcand carnea in timpul macerarii cel putin o data pe zi. Cand se scoate din marinata, carnea se sterge, se pune intr-o tava smaltuita, se unge cu untura, se toarna putina apa si se pune in cuptorul incins. In timpul inabusirii se intorc bucatile de carne pentru o rumenire uniforma. Daca este mai tare, carnea se stropeste din cand in cand cu zeama ramasa de la marinare si se continua frigerea (inabusita), pana este gata. Cand este gata, se scot bucatile si se asaza in vasul de servire, strecurand (prin pasare) sosul peste carne. Se serveste cu diferite garnituri (cartofi prajiti, piure de cartofi, galuste, varza calita ).Daca gasca este mai batrana atunci prepararea ei dureaza mai mult. Gasca salbatica se poate pregati si cu masline sau ciuperci. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gasca salbatica la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu sos picant la cuptor

Copanele de pui cu sos picant la cuptor

Se iau copanelele, se spala bine, apoi luam un cutit si intepam bine pe ambele parti copanenele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine

10 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Interesant,eu gatesc gasca,dar domestica,sigur sunt diferite la gust,dar bune in acelas timp.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata gasca.
  • pentru marinata avem nevoie de:
  • 100 ml otet
  • 300 ml apa
  • 20 ml vin rosu
  • cateva felii de morcovi
  • ceapa
  • telina
  • radacina de patrunjel
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • cimbru
  • usturoi
  • sare
  • dupa gust.
  • untura pentru gasca.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Interesant,eu gatesc gasca,dar domestica,sigur sunt diferite la gust,dar bune in acelas timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de vita si ciuperci cu cartofi