Gasca salbatica la tava

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata gasca.
  • pentru marinata avem nevoie de:
  • 100 ml otet, 300 ml apa, 20 ml vin rosu, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust.
  • untura pentru gasca.

Mod de preparare

Gasca vanata, se curata de pene, se trece prin flacara, apoi se freaca cu malai si se spala doar pe deasupra. Se scot maruntaiele, oprind numai inima si ficatul, restul se arunca. Se taie in sferturi gasca si se pune intr-un vas, pentru marinare. Separat, se pregateste prin fierbere marinata din 100 ml otet diluat cu 300 ml apa si 20 ml vin rosu, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust. Se fierb intr-un vas acoperit circa 10 minute, apoi se toarna fierbinte peste gasca si se acopera vasul. Daca nu se prepara gasca in aceeasi zi, marinata se raceste si apoi se toarna peste carnea de gasca si se pastreaza la loc racoros cel mult 2 sau 3 zile, intorcand carnea in timpul macerarii cel putin o data pe zi. Cand se scoate din marinata, carnea se sterge, se pune intr-o tava smaltuita, se unge cu untura, se toarna putina apa si se pune in cuptorul incins. In timpul inabusirii se intorc bucatile de carne pentru o rumenire uniforma. Daca este mai tare, carnea se stropeste din cand in cand cu zeama ramasa de la marinare si se continua frigerea (inabusita), pana este gata. Cand este gata, se scot bucatile si se asaza in vasul de servire, strecurand (prin pasare) sosul peste carne. Se serveste cu diferite garnituri (cartofi prajiti, piure de cartofi, galuste, varza calita ).Daca gasca este mai batrana atunci prepararea ei dureaza mai mult. Gasca salbatica se poate pregati si cu masline sau ciuperci. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor