Gaspacho

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 280 g castraveti,
  • 400 g rosii,
  • 1 ardei gras,
  • o ceapa mica,
  • 2 catei de usturoi,
  • 250 ml apa,
  • 20 g pesmet,
  • 1 lingurita de otet de vin,
  • 2 lingurite de ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • zeama de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare

Se curata castravetii, ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul. Se taie cubulete si se rastoarna intr-un castron impreuna cu 1/4 l apa foarte rece, otet, sare si piper. Se presara pesmetul si se lasa 10 secunde sa se inmoaie. Se amesteca totul cu mixerul cu lama pana devine crema, apoi se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline. Se orneaza cu marar sau patrunjel (la alegere).

Sfat util: Rosiile se cojesc mai usor daca stau 20 de secunde in apa clocotita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc