autor:

nicole75

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru mousse(spuma de ciocolata):, 300 gr cioco neagra 75% ,200 ml (conserva) lapte dulce concentrat, 2 ling cafea instant, putina apa pentru cafea, 1 gelatina maruntita, 2 oua, 200 gr creme patisiere, 150 gr zahar ., Pentru crusta:, jumate cana migdale macinate, 60 gr zahar macinat, 85 gr unt topit, 2 cani de biscuiti cu ciocolata macinati (petit beure)

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Crusta:

Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin lapte, compozitia se pune intr-o tava nu foarte mare, se dispozeaza pe toata suprafata tavii si se preseaza putin, se da la rece.

Spuma de ciocolata:

Se pune intr-un castron pe aburi ciocolata sa se topeasca, dupa ce s-a topit se adauga laptele concentrate se amesteca si se ia de pe foc. Intre timp zaharul cu putina apa se pune pe foc sa dea cateva clocote dupa care se toarna peste cele doua oua batandu-se cu mixerul incontinuu.

Cafeaua se amesteca cu apa si cu gelatina, se lasa sa stea vreo 10 min si apoi se pune la topit pe aburi dupa care se amesteca cu compozitia de ciocolata si cu compozitia de oua.

Crema patisiere se bate cu mixerul dupa care se amesteca cu cealalta compozitie si apoi totul se pune in tava peste crusta de migdale, se da la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste cu sirop de zmeura( zmeura cu zahar mixate impreuna) sau cu inghetata de vanilie, este un deliciu, va asigur ca invitatii vor ramane impresionati
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet de lamaie aromat

Sorbet de lamaie aromat

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu

15 voturi    10 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.Se incorporeaza apoi untul

4 voturi    3 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    un deliciu !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Doamne ce imi mai lasa gura apa. Delicios!!!!!!!!!!!!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Arata minuat! Cam greu de gasit lapte condensat la conserva pe la noi!

    • Fara foto

      carmen05 (Bucatar) , 13 aprilie 2009

      Crema patisiere este frisca lichida. O folosesc si eu.

    • gabriela bacila

      gabriela bacila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

      Pare foarte usoara si super buna. Dar ce e creme de patisiere? As dori sa fac reteta si am nevoie de toate ingredientele. Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru mousse(spuma de ciocolata):
  • 300 gr cioco neagra 75% ,200 ml (conserva) lapte dulce concentrat
  • 2 ling cafea instant
  • putina apa pentru cafea
  • 1 gelatina maruntita
  • 2 oua
  • 200 gr creme patisiere
  • 150 gr zahar .
  • Pentru crusta:
  • jumate cana migdale macinate
  • 60 gr zahar macinat
  • 85 gr unt topit
  • 2 cani de biscuiti cu ciocolata macinati (petit beure)

Raporteaza reteta

Retete
de nicole75
Prajitura  cu capsuni si branza proaspata

Prajitura cu capsuni si branza proaspata

Preparati macinati biscuitii si amestecati cu untul moale. Puneti film alimentar intr-o tava.

7 voturi    5 comentarii
40 min
Torturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

un deliciu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Salata de stafide, mere si smochine