autor:

nicole75

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicole75 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru mousse(spuma de ciocolata):, 300 gr cioco neagra 75% ,200 ml (conserva) lapte dulce concentrat, 2 ling cafea instant, putina apa pentru cafea, 1 gelatina maruntita, 2 oua, 200 gr creme patisiere, 150 gr zahar ., Pentru crusta:, jumate cana migdale macinate, 60 gr zahar macinat, 85 gr unt topit, 2 cani de biscuiti cu ciocolata macinati (petit beure)

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Crusta:

Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin lapte, compozitia se pune intr-o tava nu foarte mare, se dispozeaza pe toata suprafata tavii si se preseaza putin, se da la rece.

Spuma de ciocolata:

Se pune intr-un castron pe aburi ciocolata sa se topeasca, dupa ce s-a topit se adauga laptele concentrate se amesteca si se ia de pe foc. Intre timp zaharul cu putina apa se pune pe foc sa dea cateva clocote dupa care se toarna peste cele doua oua batandu-se cu mixerul incontinuu.

Cafeaua se amesteca cu apa si cu gelatina, se lasa sa stea vreo 10 min si apoi se pune la topit pe aburi dupa care se amesteca cu compozitia de ciocolata si cu compozitia de oua.

Crema patisiere se bate cu mixerul dupa care se amesteca cu cealalta compozitie si apoi totul se pune in tava peste crusta de migdale, se da la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste cu sirop de zmeura( zmeura cu zahar mixate impreuna) sau cu inghetata de vanilie, este un deliciu, va asigur ca invitatii vor ramane impresionati
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Mousse de Cãpsuni

Mousse de Cãpsuni

1) Curãtã si spalã bine cãpsunile în apã rece cu putinã sare groasã. Pãstreazã câteva

4 voturi    0 comentarii
35 min
Spume si creme dulci
Crema cu fructe

Crema cu fructe

Punem laptele cu zahar intr-un vas pe foc,adaugam batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie,

3 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    un deliciu !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Doamne ce imi mai lasa gura apa. Delicios!!!!!!!!!!!!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Arata minuat! Cam greu de gasit lapte condensat la conserva pe la noi!

    • Fara foto

      carmen05 (Bucatar) , 13 aprilie 2009

      Crema patisiere este frisca lichida. O folosesc si eu.

    • gabriela bacila

      gabriela bacila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

      Pare foarte usoara si super buna. Dar ce e creme de patisiere? As dori sa fac reteta si am nevoie de toate ingredientele. Multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru mousse(spuma de ciocolata):
  • 300 gr cioco neagra 75% ,200 ml (conserva) lapte dulce concentrat
  • 2 ling cafea instant
  • putina apa pentru cafea
  • 1 gelatina maruntita
  • 2 oua
  • 200 gr creme patisiere
  • 150 gr zahar .
  • Pentru crusta:
  • jumate cana migdale macinate
  • 60 gr zahar macinat
  • 85 gr unt topit
  • 2 cani de biscuiti cu ciocolata macinati (petit beure)

Raporteaza reteta

Retete
de nicole75
Prajitura  cu capsuni si branza proaspata

Prajitura cu capsuni si branza proaspata

Preparati macinati biscuitii si amestecati cu untul moale. Puneti film alimentar intr-o tava.

7 voturi    5 comentarii
40 min
Torturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

un deliciu !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Crema de portocale