autor:

anuta

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
Blatul (forma 22 cm diametrul), 200 g biscuiti, 200 g unt sau margarina, 200 g miez de nuca prajit si maruntit, umplutura:, 200 ml frisca lichida, 100 ml smantana grasa, ananas bucati mici din compot ,scurse bine de sirop, un plic de gelatina, decor:, jeleuri ovale pentru marginea prajiturii, krantz:, 1 cescuta cu zahar , 150 g miez maruntit de nuca prajit, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca. Se toarna si se intinde in forma cu margine detasabila, se niveleaza cu o lingura. Pe marginea formei se asaza jeleurile ovale din fructe, una langa alta, pe toata lungimea.

Se mixeaza frisca bine si cand incepe sa se intareasca, se adauga si smantana. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se adauga in frisca. Se incorporeaza si fructele maruntite de ananas, apoi se toarna peste blatul de biscuiti.

Se lasa peste noapte la frigider.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca maruntit si se amesteca bine. Se trage de pe foc, apoi se adauga si oul batut bine, amestecand continuu si cu putere pana obtinem un amestec moale care se toarna peste prajitura. Se mai lasa 15 minute la frigider, apoi se poate felia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gelle-cheesecake cu ananas si krantz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Surpriza de mango si capsuni

Surpriza de mango si capsuni

1.Inmoaie gelatina in apa rece.Bate frisca si adauga zaharul.Scoate putin di acest preparat, adauga

2 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort cu aspic de struguri

Tort cu aspic de struguri

Blat: Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul. Adaugam

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul (forma 22 cm diametrul)
  • 200 g biscuiti
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana grasa
  • ananas bucati mici din compot ,scurse bine de sirop
  • un plic de gelatina
  • decor:
  • jeleuri ovale pentru marginea prajiturii
  • krantz:
  • 1 cescuta cu zahar 
  • 150 g miez maruntit de nuca prajit
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu piersici si capsuni -2-