Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Ingrediente

  • Blatul (forma 22 cm diametrul)
  • 200 g biscuiti
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana grasa
  • ananas bucati mici din compot ,scurse bine de sirop
  • un plic de gelatina
  • decor:
  • jeleuri ovale pentru marginea prajiturii
  • krantz:
  • 1 cescuta cu zahar
  • 150 g miez maruntit de nuca prajit
  • 1 ou

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca. Se toarna si se intinde in forma cu margine detasabila, se niveleaza cu o lingura. Pe marginea formei se asaza jeleurile ovale din fructe, una langa alta, pe toata lungimea.

Se mixeaza frisca bine si cand incepe sa se intareasca, se adauga si smantana. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se adauga in frisca. Se incorporeaza si fructele maruntite de ananas, apoi se toarna peste blatul de biscuiti.

Se lasa peste noapte la frigider.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca maruntit si se amesteca bine. Se trage de pe foc, apoi se adauga si oul batut bine, amestecand continuu si cu putere pana obtinem un amestec moale care se toarna peste prajitura. Se mai lasa 15 minute la frigider, apoi se poate felia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura