autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem asortat

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
1 kg de pere *, 1 kg de mere)*, 1 kg de prune *, 1 kg de zahar, 1 lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir praf, , *1 kg reprezinta cantitatea de fructe gata curatate.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja si samburi, prunele de samburi. Se dau prin masina de carne sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se amesteca pasta rezultata cu 1 kg de zahar si se pune la fiert la foc mediu. Cand incepe se fiarba se indeparteaza spuma rezultata. Cand nu se mai formeaza spuma se adauga cuisoarele (6 buc), 1 lingura de scortisoara pudra si 1 ligurita de praf de ghimbir. Timpul de fierbere este de 45-60 de minute. Depinde de cat vreti sa iasa de gros. Eu le-am lasat 45 de minute.
Trebuie amestecat continuu altfel se prinde!
Cat timp fierbe gemul se spala borcanele, se sterilizeaza (10 minute in cuptorul incins la 100 de grade). Se pune gemul in borcane, se strang bine capacele si se pun in cuptoul incalzit din timpul sterilizarii. Se lasa acolo pana ce se racesc (cam 24 de ore), dupa care se pun in camara sau in beci.
Din cantitatile acestea au iesit 8 borcane de 400ml.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a

1 vot    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gem  de piersici

Gem de piersici

Se aleg fructe complet moi , de preferinta piersici albe . Se spala fructele , se curata de coaja

3 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Acest gem il face si mama mea. Daca voi avea timp poate fac o fotografie sa o tasez la reteta, este foarte bun gemul.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de pere *
  • 1 kg de mere)*
  • 1 kg de prune *
  • 1 kg de zahar
  • 1 lamaie
  • scortisoara
  • cuisoare
  • ghimbir praf
  • *1 kg reprezinta cantitatea de fructe gata curatate.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
In bucataria vesela

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Acest gem il face si mama mea. Daca voi avea timp poate fac o fotografie sa o tasez la reteta, este foarte bun gemul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

54 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de mure