autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem asortat

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
1 kg de pere *, 1 kg de mere)*, 1 kg de prune *, 1 kg de zahar, 1 lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir praf, , *1 kg reprezinta cantitatea de fructe gata curatate.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja si samburi, prunele de samburi. Se dau prin masina de carne sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se amesteca pasta rezultata cu 1 kg de zahar si se pune la fiert la foc mediu. Cand incepe se fiarba se indeparteaza spuma rezultata. Cand nu se mai formeaza spuma se adauga cuisoarele (6 buc), 1 lingura de scortisoara pudra si 1 ligurita de praf de ghimbir. Timpul de fierbere este de 45-60 de minute. Depinde de cat vreti sa iasa de gros. Eu le-am lasat 45 de minute.
Trebuie amestecat continuu altfel se prinde!
Cat timp fierbe gemul se spala borcanele, se sterilizeaza (10 minute in cuptorul incins la 100 de grade). Se pune gemul in borcane, se strang bine capacele si se pun in cuptoul incalzit din timpul sterilizarii. Se lasa acolo pana ce se racesc (cam 24 de ore), dupa care se pun in camara sau in beci.
Din cantitatile acestea au iesit 8 borcane de 400ml.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
GEM DE PRUNE

GEM DE PRUNE

Se spala bine prunele, se scot samburii. Se adauga zaharul si se lasa cca 1 ora apoi se pune la fiert

6 voturi    6 comentarii
3h
Conserve si muraturi
GOGOSARI PT IARNA

GOGOSARI PT IARNA

Gogosarii spalati, curatati de samburi, se taie in 4, se pun intro galeata mare, si se adauga peste

5 voturi    2 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Acest gem il face si mama mea. Daca voi avea timp poate fac o fotografie sa o tasez la reteta, este foarte bun gemul.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de pere *
  • 1 kg de mere)*
  • 1 kg de prune *
  • 1 kg de zahar
  • 1 lamaie
  • scortisoara
  • cuisoare
  • ghimbir praf
  • *1 kg reprezinta cantitatea de fructe gata curatate.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
In bucataria vesela

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Acest gem il face si mama mea. Daca voi avea timp poate fac o fotografie sa o tasez la reteta, este foarte bun gemul.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA CONDIMENTE VERZI CONGELATE - PATRUNJEL VERDE