autor:

husni

» » Conserve si muraturi

GEM DE CAISE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 1 kg de caise, fara simbure,se pune 1 kg zahar si cam 40 ml suc de lamiie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc.
Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem gemul) si se lasa cca 7 ore sau de seara,pina dimineata.
Dupa cca 7 ore,se observa ca tot zaharul ,pus e topit.
Se pune pe foc;se pune sucul de lamiie.
Dupa ce fierbe bine,se da la foc mic;se pune o tigla sub gem,sa nu fie cratita direct pe flacara.
Se lasa la foc mic,fierbind cca 3 ore.Eu asa am lasat .
Eu am facut 2,5 kg caise si 2,5 kg zahar.
Dind e gata,se pune in borcane.Se inchide ermetic.Mie mi-au iesit 9 borcanase.
Pe o tava mare,se pune o patura;borcanele umplute, se pun pe aceasta patura;apoi colturile paturii se aduc peste borcane;se mai pune o patura deasupra;se lasa(borcanele) acolo,pina la racirea completa a borcanelor.(cca 2-3 zile).
Se iau si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de caise

Gem de caise

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu.

93 voturi    18 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Rulada cu gem de caise

Rulada cu gem de caise

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Cred ca e printre cele mai bune ...........imi place ca-i acrisor.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de caise
  • fara simbure,se pune 1 kg zahar si cam 40 ml suc de lamiie.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Cred ca e printre cele mai bune ...........imi place ca-i acrisor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari murati