autor:

Ramona

» » Conserve si muraturi

Gem de caise

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
10 kg caise, 4 kg zahar, cratita de 15 l, 10 aspirine

Dificultate: Redusa Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele, se scot samburii si se taie in patru. Se pun caisele intr-o cratita de 15 litri. Se pune 1 kg de zahar peste caise, putin cite putin, pe masura ce scoatem simburii. Cratita se pune la foc mic, pe o plita. Se amesteca des. Se fierb caisele cam o ora, apoi se inchide focul, se pune o folie de aluminiu pe deasupra, sa nu cada ceva in gem, si se lasa asa pina a doua zi, cind se mai fierbe cca o ora, si se amesteca cu o lingura de lemn din cand in cand. Apoi se adauga cele 3 kg de zahar, un kg la interval de cca 5 min, se amesteca bine, si se mai fierbe gemul inca 30 min. Se ia spuma ce se formeaza cu ajutorul unei palete.
Se verifica daca e destul de tare pe o farfurioara, apoi se ia de pe foc. Asa fierbinte, se pune in gem aspirina pisata, si se amesteca foarte bine.
Borcanele pentru gem trebuie sa fie gata pregatite-mai intai spalate, apoi sterlizate(uscate) in cuptor.
Se ia pe rand cate un borcan si se toarna dulceata calda cu un polonic, dupa care punem capacul si insurubam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de pepene galben cu caise

Gem de pepene galben cu caise

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii,

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Si eu fac gem de caise in fiecare an.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Interesanta si reteta ta...Imi place foarte mult gemul de caise...Eu nu ii adaug conservant sau aspirina,adaug lamaie si se pastreaza foarte bine...

Dificultate

Redusa

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 10 kg caise
  • 4 kg zahar
  • cratita de 15 l
  • 10 aspirine

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu fac gem de caise in fiecare an.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate