autor:

ALINA BANICA

» » Conserve si muraturi

Gem de caise

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
Un gem deosebit de aromat si gustos pe care iarna il putem folosi in nenumarate feluri, dar pe care trebuie sa-l preparam cam in aceasta perioada, cand fructele de caise se gasesc din abundenta., , -1 kg de caise coapte fara samburi, -500 g zahar, -samburii de la caise.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

1. Se spala caisele si se lasa la scurs. Se curata apoi de samburi. Pentru a iesi o pasta cat mai uniforma eu le-am bagat la robot.
2. Se adauga zahar peste pasta de caise si se lasa timp de 2-3 ore.
3. Se pun la fiert, la foc mic amestecand in permanenta. Se adauga samburii de la caise curatati de pielite.
4. Se fierbe pasta aproximativ 1 h in prima zi, se opreste focul, se lasa la racit pana a doua zi.
5. A doua zi se aduce din nou la fierbere, si fierbinte se toarna in borcane curate si uscate.
6. Se inchid repede, se aseaza cu gura in jos si se acopera bine cu cateva prosoape.
7. Se vor intoarce abia cand s-au racit si vor fi vidate.

Eu nu adaug nimic altceva in acest gem, deoarece este foarte gustos si aromat datorita fructelor de caise.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Tort cu ciocolata si gem de caise

Tort cu ciocolata si gem de caise

Pentru blat, se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea

10 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Tort cu crema mascarpone si gem de caise

Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand

3 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anghelina Gabriela , 01 iulie 2015

    delicios si foarte simplu

  • Fara foto

    Cornelia Lungoci , 30 iunie 2015

    minunat si simplu.

  • Fara foto

    mariana matache , 18 iunie 2013

    Aratasuper,super, daca si gustul este la fel cum aratea notya 10

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      imi place tare mult

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Arata foarte bine si asa este, e foarte aromat.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Foarte buna,fac si eu adesea*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Aratã minunat!!!felicitãri !*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      O bunatate,unul din preferatele mele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • Un gem deosebit de aromat si gustos pe care iarna il putem folosi in nenumarate feluri
  • dar pe care trebuie sa-l preparam cam in aceasta perioada
  • cand fructele de caise se gasesc din abundenta.
  • -1 kg de caise coapte fara samburi
  • -500 g zahar
  • -samburii de la caise.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mariana matache

Aratasuper,super, daca si gustul este la fel cum aratea notya 10

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Tocana de legume pt iarna