Ingrediente
Un gem deosebit de aromat si gustos pe care iarna il putem folosi in nenumarate feluri, dar pe care trebuie sa-l preparam cam in aceasta perioada, cand fructele de caise se gasesc din abundenta., , -1 kg de caise coapte fara samburi, -500 g zahar, -samburii de la caise.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
38 voturi
Mod de preparare
2. Se adauga zahar peste pasta de caise si se lasa timp de 2-3 ore.
3. Se pun la fiert, la foc mic amestecand in permanenta. Se adauga samburii de la caise curatati de pielite.
4. Se fierbe pasta aproximativ 1 h in prima zi, se opreste focul, se lasa la racit pana a doua zi.
5. A doua zi se aduce din nou la fierbere, si fierbinte se toarna in borcane curate si uscate.
6. Se inchid repede, se aseaza cu gura in jos si se acopera bine cu cateva prosoape.
7. Se vor intoarce abia cand s-au racit si vor fi vidate.
Eu nu adaug nimic altceva in acest gem, deoarece este foarte gustos si aromat datorita fructelor de caise.
Pofta buna!
doru simona (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
imi place tare mult
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010
Arata foarte bine si asa este, e foarte aromat.
mia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
Foarte buna,fac si eu adesea*****
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
Aratã minunat!!!felicitãri !*****
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
O bunatate,unul din preferatele mele.