Caisele spalate,le scoatem samburii.Intr-un vas mai mare,in care vom fierbe gemul, vom pune un rand de caise,un rand de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.
Amestecam cu o paleta si lasam de seara pana dimineata,pentru asi lasa sucul.
A doua zi punem vasul la fiert la foc mediu (nu este nevoie sa mai adaugam apa, caisele isi vor lasa suficient suc).
Lasam sa fiarba,supraveghindu-l mereu(se prinde usor,daca nu amestecam mereu), iar atunci cand se ridica spuma,o vom aduna cu o spatula.Dupa ce am adunat spuma,vom mari focul, un pic peste mediu si vom avea grija sa amestecam mereu. Dupa cum am mai spus, vom face gemul si dulceata la foc marisor,pentru ca fructele sa isi pastreze culoarea.
Dupa 35-40 de min.de fiert,vom face testul cu picatura in paharul cu apa rece.Daca picatura de gem, cand ajunge in apa nu se imprastie,gemul este gata.Dar puteti foarte bine sa apreciati la och i(asa fac si eu) cam cat de gros doriti sa fie gemul vostru si veti opri focul cand sunteti multumita de consistenta lui.
Dupa ce am stins focul, in borcanele spalate si sterilizate vom pune gemul asa fierbinte si le capsam. Le punem intr-o tava si le vom pune in cuptorul incins cu focul stins, pana a doua zi.
Reteta in pasi:
http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/07/gem-de-caise.html

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii