Gem de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de caise

Ingrediente

  • -12 kg de caise cat mai coapte
  • -5 kg de zahar

Mod de preparare

Caisele spalate,le scoatem samburii.Intr-un vas mai mare,in care vom fierbe gemul, vom pune un rand de caise,un rand de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.

Amestecam cu o paleta si lasam de seara pana dimineata,pentru asi lasa sucul.

A doua zi punem vasul la fiert la foc mediu (nu este nevoie sa mai adaugam apa, caisele isi vor lasa suficient suc).

Lasam sa fiarba,supraveghindu-l mereu(se prinde usor,daca nu amestecam mereu), iar atunci cand se ridica spuma,o vom aduna cu o spatula.Dupa ce am adunat spuma,vom mari focul, un pic peste mediu si vom avea grija sa amestecam mereu. Dupa cum am mai spus, vom face gemul si dulceata la foc marisor,pentru ca fructele sa isi pastreze culoarea.

Dupa 35-40 de min.de fiert,vom face testul cu picatura in paharul cu apa rece.Daca picatura de gem, cand ajunge in apa nu se imprastie,gemul este gata.Dar puteti foarte bine sa apreciati la och i(asa fac si eu) cam cat de gros doriti sa fie gemul vostru si veti opri focul cand sunteti multumita de consistenta lui.

Dupa ce am stins focul, in borcanele spalate si sterilizate vom pune gemul asa fierbinte si le capsam. Le punem intr-o tava si le vom pune in cuptorul incins cu focul stins, pana a doua zi.

Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/07/gem-de-caise.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise