autor:

frunza janet

» » Conserve si muraturi

Gem de caise

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2014

Ingrediente
-12 kg de caise cat mai coapte, -5 kg de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Caisele spalate,le scoatem samburii.Intr-un vas mai mare,in care vom fierbe gemul, vom pune un rand de caise,un rand de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.



Amestecam cu o paleta si lasam de seara pana dimineata,pentru asi lasa sucul.



A doua zi punem vasul la fiert la foc mediu (nu este nevoie sa mai adaugam apa, caisele isi vor lasa suficient suc).



Lasam sa fiarba,supraveghindu-l mereu(se prinde usor,daca nu amestecam mereu), iar atunci cand se ridica spuma,o vom aduna cu o spatula.Dupa ce am adunat spuma,vom mari focul, un pic peste mediu si vom avea grija sa amestecam mereu. Dupa cum am mai spus, vom face gemul si dulceata la foc marisor,pentru ca fructele sa isi pastreze culoarea.



Dupa 35-40 de min.de fiert,vom face testul cu picatura in paharul cu apa rece.Daca picatura de gem, cand ajunge in apa nu se imprastie,gemul este gata.Dar puteti foarte bine sa apreciati la och i(asa fac si eu) cam cat de gros doriti sa fie gemul vostru si veti opri focul cand sunteti multumita de consistenta lui.



Dupa ce am stins focul, in borcanele spalate si sterilizate vom pune gemul asa fierbinte si le capsam. Le punem intr-o tava si le vom pune in cuptorul incins cu focul stins, pana a doua zi.



Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/07/gem-de-caise.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Prajitura cu gem si samburi de caise

Prajitura cu gem si samburi de caise

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Gem de zarzare (caise)

Gem de zarzare (caise)

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam

13 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • -12 kg de caise cat mai coapte
  • -5 kg de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
dulceata de visine