Gem de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de caise

Ingrediente

  • -12 kg de caise cat mai coapte
  • -5 kg de zahar

Mod de preparare

Caisele spalate,le scoatem samburii.Intr-un vas mai mare,in care vom fierbe gemul, vom pune un rand de caise,un rand de zahar si tot asa pana terminam si caisele si zaharul.

Amestecam cu o paleta si lasam de seara pana dimineata,pentru asi lasa sucul.

A doua zi punem vasul la fiert la foc mediu (nu este nevoie sa mai adaugam apa, caisele isi vor lasa suficient suc).

Lasam sa fiarba,supraveghindu-l mereu(se prinde usor,daca nu amestecam mereu), iar atunci cand se ridica spuma,o vom aduna cu o spatula.Dupa ce am adunat spuma,vom mari focul, un pic peste mediu si vom avea grija sa amestecam mereu. Dupa cum am mai spus, vom face gemul si dulceata la foc marisor,pentru ca fructele sa isi pastreze culoarea.

Dupa 35-40 de min.de fiert,vom face testul cu picatura in paharul cu apa rece.Daca picatura de gem, cand ajunge in apa nu se imprastie,gemul este gata.Dar puteti foarte bine sa apreciati la och i(asa fac si eu) cam cat de gros doriti sa fie gemul vostru si veti opri focul cand sunteti multumita de consistenta lui.

Dupa ce am stins focul, in borcanele spalate si sterilizate vom pune gemul asa fierbinte si le capsam. Le punem intr-o tava si le vom pune in cuptorul incins cu focul stins, pana a doua zi.

Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/07/gem-de-caise.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise