Caisele se desfac jumatati sau se taie sferturi si se aseaza in cratita un rand de fructe un rand de zahar si se stropesc cu zeama de lamaie. Ca sa-si pastreze culoarea de preferat puneti zeama de lamaie peste fructe dinainte in loc sa o puneti cand fierbeti gemul. Se da la rece cateva ore dupa care se pune pe foc mic impreuna cu menta spalata. Fierbem pana scade la 1/2 din cantitate si verificam daca s-a legat sau ii mai trebuie zahar. Eu trec o parte din fructe prin sita si restul le las intregi. Daca fructele sunt prea dulci puneti mai putin zahar. Cateodata le pun la rece cu o parte din zahar si apoi mai adaug treptat pe foc daca este nevoie. La sfarsit scoatem menta si punem gemul in borcanele sterilizate. Nu folositi niciun conservant dar lamaia este obligatorie. Daca borcanele sunt spalate bine, sterilizate si uscate iar capacele se strang foarte bine gemul va tine mult si bine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii