autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Gem de Caise Delicios

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2009

Ingrediente
6 kg caise (curatate de samburi), 3kg zahar, 6 plicuri gelfix extra, 2 fiole, esenta vanilie, 1 plic sare de lamiae, Una coala celofan, Borcane cu capac - sterilizate

Dificultate: Redusa Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat intr-un bol se amesteca continutul plicurilor de gelfix cu 12 linguri de zahar, se pune peste pasta de caise si se da la foc mare, dar atentie se va amesteca incontinuu pana cand aceasta va incepe sa fiarba. Acum adaugam restul de zahar ,esentele, sarea de lamiie si amestecand in continuare lasam sa dea iar in clocot. Din momentul in care va da dinnou in clocot, mai lasam pe foc 5’. In acest moment gemul este gata.
Borcanele sterilizate le asezam unul langa altul, intr-o tava in care am pus putina apa ( asta ca sa nu crape) si o asezam cat mai aproape de cratita cu gem. Cu un polonic, umplem borcanele cu gem.
Bucatile de celofan, taiate pt dimensiunea borcanelor, le punem intrun bol cu apa rece. Luam cate un borcan ii punem o bucatica de celofan si-l infiletam cu capacul, dupa care il punem cu capacul in jos pe masa pana terminam cu toate borcanele.Dupa care le luam, le intoarcem cu capacul in sus si le asezam unul langa altul, in paturi, pana a doua sau chear a treia zi. Se scot si se asaza pe raft in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de Caise Delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei peperoni in otet

Ardei peperoni in otet

Se taie putin din coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane, incercand

10 voturi    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
VINETE LA CONGELATOR

VINETE LA CONGELATOR

Vinetele se coc pe jar pe toate partile, apoi se pun intr-un vas acoperit cu un capac. Vinetele se

3 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Imi place foarte mult gemul de caise,dar eu le adaug taiate pe jumatate sau sferturi in functie de marimea fructului si il prepar clasic...

  • Fara foto

    v magdalena (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

    De acord cu Zana.Si mama le pune in cuptor si foloseste si aspirina si gemul sta peste ani.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Si eu fac, arata cam asa, alaturi de compot tot de caise.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Ptr. ca gemul sa nu faca mucegai va spun un secret:dupa ce pun gemul in borcane,asez borcanele in tava aragazului si le las in cuptorul fierbinte pana se racesc.Deasupra vor face o pojghita.La fiecare borcan pun dasupra o aspirina pisata si abia apoi asez capacul. Asa procedez si la borcanele de zacusca.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Nespus de bun gemul de caise.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Delicios

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Eu am facut asa marmelada de caise,am dat caisele la robot. A iesit super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 6 kg caise (curatate de samburi)
  • 3kg zahar
  • 6 plicuri gelfix extra
  • 2 fiole
  • esenta vanilie
  • 1 plic sare de lamiae
  • Una coala celofan
  • Borcane cu capac - sterilizate

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gogosele fitoase

Gogosele fitoase

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga

27 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult gemul de caise,dar eu le adaug taiate pe jumatate sau sferturi in functie de marimea fructului si il prepar clasic...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem dulce-acrisor din mere de vara