autor:

Anka

» » , , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Retete de post, Retete vegetariene

Gem de caise si lavanda

Autor: Anka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 noiembrie 2011

Ingrediente
800 grame de caise, 1 lingurita flori de levantica, 500 grame de zahar, 150 ml de pectina, 1 ramura vanilie

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Opareste piersicile, apoi curata-le de coaja si taie-le in cubulete.
Amesteca intr-un bol cubuletele de piersici cu zaharul, adauga vanilia si lasa-le sa stea timp de 4 ore pana se lasa zeama fructelor. Trece amestecul rezultat printr-o sita.
Pune florile de levantica intr-un saculet de tifon.
Pune piureul rezultat la fiert impreuna cu levantica si pectina.
Fierbe la foc mediu timp de 15 minute amestecand din cand in cand.
Scoate pungulita de levantica si umple borcanele, inchide-le ermetic si aseaza-le cu gura in jos pana se racesc.
Levantica este o planta foarte aromata. Foloseste-o cu moderatie in prepararea retetelor. Daca adaugi prea multa s-ar putea sa te deranjeze parfumul puternic!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si lavanda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi gratinati la microunde

Cartofi gratinati la microunde

Cartofii se taie cubulete,felii etc,calzi,se amesteca cu untul taiat feliute,se orneaza cu patrunjel,sareaza,deasupra

17 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Mâncare de ardei/Biber Yemeği

Mâncare de ardei/Biber Yemeği

Se spală bine ardeii, se crestează în vârf şi se sărează un pic. Se pune la încins uleiul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Ceva inedit si nou poentru mine ! Interesanta conbinatia si sant convinsa ca rezultatul este uimitor de bun. Felicitari !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2011

    Fin si aromat! prezentarea e super!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2011

    N-am folosit pana acum levantica la nimic de mancat. Imi place cum ai prezentat reteta . Cred ca gemul tau e foarte bun.

    • Anka

      Anka (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2011

      Multumesc! :)

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2011

      Superba prezentare!!! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 800 grame de caise
  • 1 lingurita flori de levantica
  • 500 grame de zahar
  • 150 ml de pectina
  • 1 ramura vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Anka
Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom

Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom

Scoate semintele din boabele de cardamom si piseaza-le. Sfarama branza cu ajutorul unei furculite

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pere in Aluat de Foietaj

Pere in Aluat de Foietaj

Curata perele si taie putin din baza, in asa fel incat sa stea drepte fara efort. Apa cu zaharul,

5 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Lia Maria (Chef de cuisine)

Ceva inedit si nou poentru mine ! Interesanta conbinatia si sant convinsa ca rezultatul este uimitor de bun. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba cruda