autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE CAISE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
3 kg de caise, 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe), 3 vanilii(optional), 1 kg si jumatate zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Curatam fructele de samburi, le spalam, le taiem in 4. Punem fructele intro oala, adaugam gel fix si zahar asa cum indica instructiunile de pe plic. Gemul se face destul de repede, respectand timpul indicat de fierbere, dupa care il turnam in borcane cu capac desigur. Se obtin intre 15-18 borcane. Asezam borcanele la dunst uscat o zi sau doua, apoi le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem caise

Gem caise

Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate)e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor.

5 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Pentru o savoare deosebita. samburii se sparg, miezul se fierbe 10-15 min in apa, pana se decojesc si se amesteca cu gemulsa mai fiarba cateva minute.E grozav !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Uite o idee buna cu gel fix de la Dr Otker,anul acesta o sa fac si eu,felicitari,10.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de caise
  • 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe)
  • 3 vanilii(optional)
  • 1 kg si jumatate zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
castraveciori murati