autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE CAISE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
3 kg de caise, 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe), 3 vanilii(optional), 1 kg si jumatate zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Curatam fructele de samburi, le spalam, le taiem in 4. Punem fructele intro oala, adaugam gel fix si zahar asa cum indica instructiunile de pe plic. Gemul se face destul de repede, respectand timpul indicat de fierbere, dupa care il turnam in borcane cu capac desigur. Se obtin intre 15-18 borcane. Asezam borcanele la dunst uscat o zi sau doua, apoi le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Prajitura de post cu gem de caise

Prajitura de post cu gem de caise

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

Caisele se spala se scot samburii si se cantaresc 1.500 de fruct fara samburi.Se pun intr-o tigaie

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Pentru o savoare deosebita. samburii se sparg, miezul se fierbe 10-15 min in apa, pana se decojesc si se amesteca cu gemulsa mai fiarba cateva minute.E grozav !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Uite o idee buna cu gel fix de la Dr Otker,anul acesta o sa fac si eu,felicitari,10.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de caise
  • 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe)
  • 3 vanilii(optional)
  • 1 kg si jumatate zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ciorbă la borcan(conservă)