autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE CAISE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
3 kg de caise, 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe), 3 vanilii(optional), 1 kg si jumatate zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Curatam fructele de samburi, le spalam, le taiem in 4. Punem fructele intro oala, adaugam gel fix si zahar asa cum indica instructiunile de pe plic. Gemul se face destul de repede, respectand timpul indicat de fierbere, dupa care il turnam in borcane cu capac desigur. Se obtin intre 15-18 borcane. Asezam borcanele la dunst uscat o zi sau doua, apoi le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

-se prepara un aluat din toate ingredientele in afara de dulceata. -se pestreaza o cantitate mica

2 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Gem de caise

Gem de caise

Caisele spalate,le scoatem samburii.Intr-un vas mai mare,in care vom fierbe gemul, vom pune un rand

12 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Pentru o savoare deosebita. samburii se sparg, miezul se fierbe 10-15 min in apa, pana se decojesc si se amesteca cu gemulsa mai fiarba cateva minute.E grozav !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Uite o idee buna cu gel fix de la Dr Otker,anul acesta o sa fac si eu,felicitari,10.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de caise
  • 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe)
  • 3 vanilii(optional)
  • 1 kg si jumatate zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Rosii cherry la congelator