autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

GEM DE CAISE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
3 kg de caise, 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe), 3 vanilii(optional), 1 kg si jumatate zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Curatam fructele de samburi, le spalam, le taiem in 4. Punem fructele intro oala, adaugam gel fix si zahar asa cum indica instructiunile de pe plic. Gemul se face destul de repede, respectand timpul indicat de fierbere, dupa care il turnam in borcane cu capac desigur. Se obtin intre 15-18 borcane. Asezam borcanele la dunst uscat o zi sau doua, apoi le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
GEM DE CAISE

GEM DE CAISE

Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc. Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem

4 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de zarzare (caise)

Gem de zarzare (caise)

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam

13 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Pentru o savoare deosebita. samburii se sparg, miezul se fierbe 10-15 min in apa, pana se decojesc si se amesteca cu gemulsa mai fiarba cateva minute.E grozav !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Uite o idee buna cu gel fix de la Dr Otker,anul acesta o sa fac si eu,felicitari,10.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de caise
  • 3 plicuri gel fix Dr. Oetker 2x1(atunci folosim doar 1/2 kg zahar pt 1 kg fructe)
  • 3 vanilii(optional)
  • 1 kg si jumatate zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun,dar eu il pregatesc simplu ,fara adaosuri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari marinati