autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Gem de capsune

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iulie 2009

Ingrediente
La 2 kg de capsune se folosesc 2 kg de zahar si o lamaie taiata feliute sau cubulete.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

66 voturi

Mod de preparare

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.



Capsunele se sorteaza, se indeparteaza coditele, se pune zaharul in straturi alternative peste fructe tinandu-se la rece 2-3 ore pentru ca acestea sa-si lase zeama.

Se pune apoi cratita pe foc si se fierbe gemul la foc potrivit amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei pana scade lichidul, fructele capata o culoare lucioasa si se va obtine consistenta dorita, deci lichidul este legat cu zaharul si nu va mai fermenta sau mucegai gemul. Spre sfarsit se adauga lamaia, iar cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.

Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit si fructele sunt fierte inseamna ca este gata.

Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de capsune

Gem de capsune

Capsunele curatate si spalate le pasez cu blenderul vertical, dar nu de tot. Se adauga zaharul,se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bureti de fag

Bureti de fag

Se spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape fiindca ca au nisip mult, nu se curata decat

10 voturi    4 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dayana , 24 iunie 2010

    e foarte foarte bun gemul de capsuni! multumesc ptr reteta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Gemul de capsuni e foarte aromat, imi place tare mult.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Multumesc mult si ma bucur din suflet ca va place...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Foarte bun gem...

    • gheorghe irina

      gheorghe irina (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Nu am mai facut pana acum, dar azi am incercat reteta ta si mi-a iesit. O minune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

66 voturi

Ingrediente

  • La 2 kg de capsune se folosesc 2 kg de zahar si o lamaie taiata feliute sau cubulete.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

dayana

e foarte foarte bun gemul de capsuni! multumesc ptr reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

73 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Marmelada de piersici