Spalam bine capsunile,le rupem coditele,
le taiem in bucati mai mici ,le asezam
intr-un vas si turnam zaharul peste ele.
Dam vasul la frigider peste noapte.
A doua zi punem capsunile la fiert cu
tot cu zeama pe care si-au lasat-o.
Lasam sa fiarba la foc mic si adunam
din cand in cand spuma.
Vom avea nevoie de 3 borcane mici
pe care le spalam bine cu detergent
de vase, le limpezim in mai multe
ape si le scufundam pentru cateva
secunde intr-un vas cu apa care fierbe,
pentru a le steriliza.
La fel procedam si cu capacele.
Le scoatem cu grija din apa si le lasam
cu gura in jos pe un prosop curat,
sa se scurga bine si sa se usuce.
Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam
zeama de lamaie si oprim focul.
Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta
se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata.
Punem gemul fierbinte in borcanele pe
care le vom aseza pe o tava din inox,
pentru a evita spargerea.
Punem imediat si capacele si lasam
borcanele acoperite cu un prosop mai
gros, pana se racesc.Astfel borcanele
vor forma un vid sub capac, iar atunci
cand vor fi deschise vor scoate acel
sunet de " clic".
Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii