Ingrediente
1 kg capsuni, 1 kg zahar, zeama de la o jumatate de lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 1h
12 voturi
Mod de preparare
le taiem in bucati mai mici ,le asezam
intr-un vas si turnam zaharul peste ele.
Dam vasul la frigider peste noapte.
A doua zi punem capsunile la fiert cu
tot cu zeama pe care si-au lasat-o.
Lasam sa fiarba la foc mic si adunam
din cand in cand spuma.
Vom avea nevoie de 3 borcane mici
pe care le spalam bine cu detergent
de vase, le limpezim in mai multe
ape si le scufundam pentru cateva
secunde intr-un vas cu apa care fierbe,
pentru a le steriliza.
La fel procedam si cu capacele.
Le scoatem cu grija din apa si le lasam
cu gura in jos pe un prosop curat,
sa se scurga bine si sa se usuce.
Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam
zeama de lamaie si oprim focul.
Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta
se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata.
Punem gemul fierbinte in borcanele pe
care le vom aseza pe o tava din inox,
pentru a evita spargerea.
Punem imediat si capacele si lasam
borcanele acoperite cu un prosop mai
gros, pana se racesc.Astfel borcanele
vor forma un vid sub capac, iar atunci
cand vor fi deschise vor scoate acel
sunet de " clic".
Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!
Elena Badea , 30 mai 2014
Prea mult zahar!
Birjovanu Elena , 29 mai 2014
daca la un kg. de capsuni ,ai pus ,pentru gem ,1 kg. de zahar ,atunci la dulceata ,cat zahar pui?
Melisa Eşut , 29 mai 2014
multumesc
Mia Isfan , 29 mai 2014
cand siropul este mai subtire ca mierea (la temperatura camerei) curge usor, dar e vascos, incepi si pui picaturi pe o pe farfurie si daca se ingroase, curge greu, e gata . Succes!!!!
Melisa Eşut , 29 mai 2014
multumesc pt raspuns cam cat trebuie sa fiarba
Mia Isfan , 29 mai 2014
Le-ai fiert prea mult! dar va fi deliciosa si peste 4-5 ani daca o sa mai ai! Va fi ca un jeleu!
Melisa Eşut , 29 mai 2014
mie nu mia ieşit nu ştiu unde am facut greşeala pt ca dupa ce leam pus ın borcan sau ıntarit nu are deloc zeama
Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2013
Excelent. Cea mai buna reteta! La fel il fac si eu, doar ca imi place sa las capsunile intregi...iese dulceata de capsuni. Felicitari!
Pascu Olimpia , 25 mai 2013
nu pare greu deloc.sper sa-mi iasa!
Gabriela Maria Trif , 22 mai 2013
sa trecem la treaba! deja fierb capsunile! trec la pregatirea borcanelor! :)
Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012
E un deliciu, gemul de capsuni mie una imi place foarte mult. Borcanele sunt simpatice, ochioase.
kok miori (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010
Minunata reteta si eu fac si iese minunat-dar eu fac dulceata la cuptorul cu micro-unde dar iese minunat.
susu (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010
Superb arata Floricica. E imbracat de sarbatoare
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010
Foarte gustos!
Truedelights (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010
Si al meu :)
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010
Foarte bun! Este gemul meu preferat!