autor:

Truedelights

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
1 kg capsuni, 1 kg zahar, zeama de la o jumatate de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Spalam bine capsunile,le rupem coditele,
le taiem in bucati mai mici ,le asezam
intr-un vas si turnam zaharul peste ele.
Dam vasul la frigider peste noapte.
A doua zi punem capsunile la fiert cu
tot cu zeama pe care si-au lasat-o.
Lasam sa fiarba la foc mic si adunam
din cand in cand spuma.
Vom avea nevoie de 3 borcane mici
pe care le spalam bine cu detergent
de vase, le limpezim in mai multe
ape si le scufundam pentru cateva
secunde intr-un vas cu apa care fierbe,
pentru a le steriliza.
La fel procedam si cu capacele.
Le scoatem cu grija din apa si le lasam
cu gura in jos pe un prosop curat,
sa se scurga bine si sa se usuce.

Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam
zeama de lamaie si oprim focul.
Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta
se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata.
Punem gemul fierbinte in borcanele pe
care le vom aseza pe o tava din inox,
pentru a evita spargerea.
Punem imediat si capacele si lasam
borcanele acoperite cu un prosop mai
gros, pana se racesc.Astfel borcanele
vor forma un vid sub capac, iar atunci
cand vor fi deschise vor scoate acel
sunet de " clic".

Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu ghimbir

Gem de capsuni cu ghimbir

Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi se amesteca impreuna

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floriean , 29 mai 2017

    Nu am înțeles niciodata de ce atât de mult zahăr, și la dulceață eu pun pe jumătate și iese excelent, zahărul este foarte periculos pentru organism!

  • Fara foto

    vali , 27 mai 2015

    Cred ca denumirea e incorecta , acestea fiind cantitati pentru dulceata .Gemul are o cantitate de zahar mult mai mica .

  • Maria_Mindru

    Maria_Mindru (Chef de cuisine) , 04 iunie 2014

    A mele au iesti super...:)

    • Fara foto

      Elena Badea , 30 mai 2014

      Prea mult zahar!

    • Fara foto

      Birjovanu Elena , 29 mai 2014

      daca la un kg. de capsuni ,ai pus ,pentru gem ,1 kg. de zahar ,atunci la dulceata ,cat zahar pui?

    • Fara foto

      Melisa Eşut , 29 mai 2014

      multumesc

    • Fara foto

      Mia Isfan , 29 mai 2014

      cand siropul este mai subtire ca mierea (la temperatura camerei) curge usor, dar e vascos, incepi si pui picaturi pe o pe farfurie si daca se ingroase, curge greu, e gata . Succes!!!!

    • Fara foto

      Melisa Eşut , 29 mai 2014

      multumesc pt raspuns cam cat trebuie sa fiarba

    • Fara foto

      Mia Isfan , 29 mai 2014

      Le-ai fiert prea mult! dar va fi deliciosa si peste 4-5 ani daca o sa mai ai! Va fi ca un jeleu!

    • Fara foto

      Melisa Eşut , 29 mai 2014

      mie nu mia ieşit nu ştiu unde am facut greşeala pt ca dupa ce leam pus ın borcan sau ıntarit nu are deloc zeama

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2013

      Excelent. Cea mai buna reteta! La fel il fac si eu, doar ca imi place sa las capsunile intregi...iese dulceata de capsuni. Felicitari!

    • Fara foto

      Pascu Olimpia , 25 mai 2013

      nu pare greu deloc.sper sa-mi iasa!

    • Fara foto

      Gabriela Maria Trif , 22 mai 2013

      sa trecem la treaba! deja fierb capsunile! trec la pregatirea borcanelor! :)

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

      E un deliciu, gemul de capsuni mie una imi place foarte mult. Borcanele sunt simpatice, ochioase.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

      Minunata reteta si eu fac si iese minunat-dar eu fac dulceata la cuptorul cu micro-unde dar iese minunat.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Superb arata Floricica. E imbracat de sarbatoare

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte gustos!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Si al meu :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Foarte bun! Este gemul meu preferat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

4 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Floriean

Nu am înțeles niciodata de ce atât de mult zahăr, și la dulceață eu pun pe jumătate și iese excelent, zahărul este foarte periculos pentru organism!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Compot de cirese Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Castraveciori dupa reteta bulgareasca