autor:

anamaria

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: anamaria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anamaria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2012

Ingrediente
2 kg capsuni, 1 kg si jumatate de zahar, sucul de la 1 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mixam capsunii in robotul de bucatarie.

Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita)

Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam.

Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in cand si amestecam avand grija sa nu se prinda de oala.

! Pentru a verifica daca gemul este legat,puteti pune pe o farfurioara 1 lingura cu gem,cand s-a racit,daca nu curge inseamna ca este gata !

Turnam gemul fierbinte in borcane sterilizate(tinute la cald),intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam la racit.

Le depozitam intr-un loc racoros.

Spor la treaba !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru baza: sfaramam cat mai fin biscuitii, topim untul si amestecam cu biscuitii sfaramati. Aceasta

22 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Intr-o cratita mai mare,emailata sau de inox,punem zaharul cu apa si punem la fiert. Lasam sa fiarba

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Branzan , 15 iunie 2014

    super mi-a placut

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Delicios gem, si foarte aromat!

  • anamaria

    anamaria (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Si noi pregatim cateva borcane in fiecare an. Trebuie sa fie super cu frunze de menta,cred ca ii da o prospetime ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Ce bun, in fiecare an fac si eu, este aromat, delicios, adaug si cateva frunze de menta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg si jumatate de zahar
  • sucul de la 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de anamaria
Pasta de branza dulce cu legume

Pasta de branza dulce cu legume

optional se pot adauga alte legume proaspete se poate face atat cu branza de vaci,telemea etc Pentru

3 voturi    2 comentarii
20 min
Salate diverse
Inghetata de ananas

Inghetata de ananas

Curatam ananasul,il taiem cubulete si il punem in robotul de bucatararie. Mixam pana devine o pasta

0 voturi    2 comentarii
20 min
Inghetate
Cheesecake cu lapte condensat

Cheesecake cu lapte condensat

Sfarmam biscuitii in robotul de bucatarie sau ii punem intr-o punga si cu ajutorul facaletului ii

1 vot    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Alexandrina (Chef de cuisine)

Delicios gem, si foarte aromat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet