Intr-o cratita mai mare,emailata sau de inox,punem zaharul cu apa si punem la fiert.
Lasam sa fiarba pana cand avem un sirop bine legat.Atunci vom adauga capsunii,curatati,spalati si scursi de apa si amestecam cu grija.
Capsunii fiind fructe zemoase,vor lasa multa zeama.Cand incepe sa fiarba si va iesi spuma,o vom aduna cu o lingura.Gemul il vom fierbe la foc iute,ca fructele sa ramana intregi.Vom sta langa el,amestecand in vas,cu lingura de lemn.Cand este pe jumatate facut,adaugam lamaia taiata felii subtiri.Vom fierbe gemul,pana cand ajunge la consistenta dorita,incercand din cand in cand,intr-un pahar cu apa foarte rece,picurand,cate o picatura din sosul de capsuni.Daca picatura nu se desface cand ajunge in apa rece,atunci putem opri focul.
Gemul se pune in borcane curate,asa fierbinte si se pun la pat de paturi(acoperite cu paturi)Se lasa sub paturi pana cand se racesc.
Metoda asta de sterilizare o folosesc de cand fac eu gemuri si nici o data nu am dat gres!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii