autor:

frunza janet

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2013

Ingrediente
(eu am facut din 6 kg de capsuni), , -6 kg de capsuni, -3 kg de zahar, -o lamaie mare, -800 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mare,emailata sau de inox,punem zaharul cu apa si punem la fiert.
Lasam sa fiarba pana cand avem un sirop bine legat.Atunci vom adauga capsunii,curatati,spalati si scursi de apa si amestecam cu grija.
Capsunii fiind fructe zemoase,vor lasa multa zeama.Cand incepe sa fiarba si va iesi spuma,o vom aduna cu o lingura.Gemul il vom fierbe la foc iute,ca fructele sa ramana intregi.Vom sta langa el,amestecand in vas,cu lingura de lemn.Cand este pe jumatate facut,adaugam lamaia taiata felii subtiri.Vom fierbe gemul,pana cand ajunge la consistenta dorita,incercand din cand in cand,intr-un pahar cu apa foarte rece,picurand,cate o picatura din sosul de capsuni.Daca picatura nu se desface cand ajunge in apa rece,atunci putem opri focul.
Gemul se pune in borcane curate,asa fierbinte si se pun la pat de paturi(acoperite cu paturi)Se lasa sub paturi pana cand se racesc.
Metoda asta de sterilizare o folosesc de cand fac eu gemuri si nici o data nu am dat gres!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Cornuri cu gem de capsuni

Cornuri cu gem de capsuni

Topiti margarina intr-o cratita,la foc mic,dupa ce margarina sa topit il luati de pe foc si adaugati

12 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • (eu am facut din 6 kg de capsuni)
  • -6 kg de capsuni
  • -3 kg de zahar
  • -o lamaie mare
  • -800 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei bulgaresti la borcan