autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Gem de capsuni

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
 1,1 kg capsuni,  800 g zahar, 1 pahar cu apa (250 ml).

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru acest gem am avut un castron cu capsuni de tara, mititele, firave astfel incat s-au destramat la fiert, insa au fost foarte aromate.



Se spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.



A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa scada mai repede si sa nu o fierbeti prea mult. Atunci cand folositi apa sau cantitati reduse de zahar, timpul de fierbere e mai mare iar gemul va capata o nuanta mai inchisa.



Se ia spuma la nevoie, se amesteca mereu, sa nu se lipeasca. Se fierbe pana se leaga siropul, la mine a durat cam 40 de minute. Cand este gata, se toarna fierbinte in borcanele pregatite inainte, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.



Pentru ca nu folosesc conservanti, se pastreaza la loc racoros si se consuma repede. La mine, insa nu prea au timp sa se strice :p



Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte)

Timp de gatire: aprox 40 min

Portii: 1 borcan de 700 g.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gem-de-capsuni-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de capsuni

Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Clatite fragede  cu gem de capsuni

Clatite fragede cu gem de capsuni

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, esenta, sarea,untul topit si faina. Amestecam bine. Din

13 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  •  1,1 kg capsuni
  •  800 g zahar
  • 1 pahar cu apa (250 ml).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa