Gem de capsuni cu banane

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Gem de capsuni cu banane

Ingrediente

  • 2 kg de capsuni
  • 4 banane coapte
  • 1 cana de zahar, 250 gr
  • 1 lamaie mare

Mod de preparare

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata.

Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumătate de lămâie pentru ca fructele să-și păstreze culoarea dar nu le lasam mult pentru ca absorb apa și își pierd din gust. Se spala bine după care se indeparteaza coditele. Asezam în oala capsunile mici intregi si cele mari taiate impreuna cu bananele felii. Punem zaharul peste și restul de zeama de lamaie. Amestecam in ele din când în cand și dam la rece câteva ore. Punem pe focul iute și când începe sa fiarbă dam la foc mediu. Spumam când e cazul și testam sa vedem când s-a legat gemul. Din cauza bananelor s-a strans multa spuma dar e bine sa fie indepartata ca sa fie dulceata limpede. Zaharul pus spre sfarsitul gătirii leaga mai bine asa ca puteți pastra putin pentru final. Fierbeti atat cat va convine de legat gemul, eu am tinut-o vreo ora. Punem gemul în borcane fierbinti, dam putin la cuptor sa prinda o crusta deasupra, punem capace și asezam borcanele cu gura in jos in paturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise