autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

GEM DE CAPSUNI SI PIPER

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2008

Ingrediente
1kg. capsuni taiate marunt,, 1 lingura suc de lamaie,, 1 pachet Gelfix2:1,, 500g. zahar,, 1 lingurita piper negru zdrobit,, 60ml. rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

1. Se pun capsunile intr-un vas impreuna cu sucul de lamaie. Gelfix-ul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga in vasul cu capsuni. Se pune vasul pe foc mare, si, din momentul in care clocoteste, se amesteca mereu timp de 4 minute. Cu 1 minut inainte de a lua de pe foc se adauga piperul.
2. Se ia vasul de pe foc, daca este necesar, se indeparteaza spuma, se adauga romul si se amesteca.
3. Se aseaza gemul in borcane, se capseaza, se tin 5 minute rasturnate cu gura in jos, apoi se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE CAPSUNI SI PIPER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de caise

Gem de caise

Se spala caisele, se scot samburii si se taie in patru. Se pun caisele intr-o cratita de 15 litri.

2 voturi    2 comentarii
3h
Conserve si muraturi
COMPOT DEPRUNE ALBE

COMPOT DEPRUNE ALBE

Prunele mai coapte le-am folosit la gem, iar cele mai tari la compot. Dupa ce am sortat fructele,

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 1kg. capsuni taiate marunt,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 1 pachet Gelfix2:1,
  • 500g. zahar,
  • 1 lingurita piper negru zdrobit,
  • 60ml. rom

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ardei grasi si kapia copti la borcan