autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Gem de cirese cu coacaze

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2006

Ingrediente
(pentru 5 borcane de 300 dl.):500gr. coacaze, 500gr. cirese, 1kg. zahar

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala fructele si se pun sa se scurga.Coacazele se pun in blender si se fac pireu, in asa fel incat sa nu se simta semintele. Daca se intampla acest lucru, atunci trecem prin sita pireul obtinut. Se scot samburii din cirese si se taie bucatele. Amestecam pireul de coacaze cu ciresele taiate foarte fin si cu zaharul si se lasa la rece cel putin 3 ore.Punem apoi pe foc puternic, amestecand mereu si fierbem timp de 4 minute. Se pune gemul in borcanase ,se inchid ermetic si , dupa ce le tinem 10min. intoarse, le lasam sa se raceasca si apoi le pumem in camara la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese cu coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • (pentru 5 borcane de 300 dl.):500gr. coacaze
  • 500gr. cirese
  • 1kg. zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de mure