autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Gem de cirese

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2013

Ingrediente
2 kg cirese, 750 gr zahar, zeama de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

40 voturi

Mod de preparare

1. Ciresele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita. Inainte de a rasturna peste ele zaharul, le sfarmam putin cu tocatorul de la mixer ca sa nu ramana intregi ca la dulceata.
2. Punem zaharul peste ele si le asezam la foc mic. Cand incepe sa fiarba, adunam spuma rezultata pana cand suprafata ramane curata. Adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ o ora si jumatate sau pana cand gemul se leaga si nu mai este asa apos. Amestecam mereu ca sa nu se prinda de fundul vasului.
3. Punem gemul fierbinte in borcane curate si uscate. Le punem capacele, le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca complet, dupa care le asezam in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de cirese

Gem de cirese

In primul rand, culegem ciresele direct din copac. Voi puteti sa le cumparati nu este vreo problema.

4 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri pentru copii
Tarte cu gem de cirese

Tarte cu gem de cirese

Amestecam zaharul cu untul rece la mana sau in robotul de bucatarioe,omogenizam,adsaugam unul cate

10 voturi    11 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • 750 gr zahar
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

21 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosi