Gem de cirese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de cirese

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • 750 gr zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

1. Ciresele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita. Inainte de a rasturna peste ele zaharul, le sfarmam putin cu tocatorul de la mixer ca sa nu ramana intregi ca la dulceata.

2. Punem zaharul peste ele si le asezam la foc mic. Cand incepe sa fiarba, adunam spuma rezultata pana cand suprafata ramane curata. Adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ o ora si jumatate sau pana cand gemul se leaga si nu mai este asa apos. Amestecam mereu ca sa nu se prinda de fundul vasului.

3. Punem gemul fierbinte in borcane curate si uscate. Le punem capacele, le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca complet, dupa care le asezam in camara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor