Gem de coarne

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Gem de coarne

Ingrediente

  • coarne
  • apă
  • zahăr (în funcție de pasta obținută din fructe, vezi mai jos)

Mod de preparare

Se spală coarnele și se pun în apă atat cât să le acopere.

Se pune oala pe foc și se opăresc coarnele la foc foarte mic (fără să fiarbă) timp de zece minute după care focul se oprește.

Următoarea etapă este trecerea printr-o sită pentru a înlătura sâmburii și a obține pasta. Aici avem nevoie de multa energie… Nu aruncați apa.

Cântărim pasta obținută și adăugam pentru fiecare kilogram de pastă aproximativ 500/600 grame de zahăr (în funcție și de cât de copt este fructul).

Punem pasta cu zahărul împreună la fiert.Se fierbe timp de aproximativ jumătate de oră (nu mai mult deoarece există riscul de a se carameliz zahărul și de a pierde culoarea care trebuie sa fie roșu-bordeaux și gustul caracteristic fructelor de corn mai acid).

Se toarnă imediat (direct de pe foc) în borcane spălate și sterilizate care se astupă și se întorc cu capul în jos pentru 5 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise