autor:

Carmyna

» » Dulciuri diverse

Gem de coarne

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2015

Ingrediente
coarne, apă, zahăr (în funcție de pasta obținută din fructe, vezi mai jos)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spală coarnele și se pun în apă atat cât să le acopere.
Se pune oala pe foc și se opăresc coarnele la foc foarte mic (fără să fiarbă) timp de zece minute după care focul se oprește.
Următoarea etapă este trecerea printr-o sită pentru a înlătura sâmburii și a obține pasta. Aici avem nevoie de multa energie… Nu aruncați apa.
Cântărim pasta obținută și adăugam pentru fiecare kilogram de pastă aproximativ 500/600 grame de zahăr (în funcție și de cât de copt este fructul).
Punem pasta cu zahărul împreună la fiert.Se fierbe timp de aproximativ jumătate de oră (nu mai mult deoarece există riscul de a se carameliz zahărul și de a pierde culoarea care trebuie sa fie roșu-bordeaux și gustul caracteristic fructelor de corn mai acid).
Se toarnă imediat (direct de pe foc) în borcane spălate și sterilizate care se astupă și se întorc cu capul în jos pentru 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de coarne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat

Am facut aluatul la masina de paine.Cand a fost gata,l-am rasturnat pe planseta tapetata cu faina

11 voturi    3 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • coarne
  • apă
  • zahăr (în funcție de pasta obținută din fructe
  • vezi mai jos)

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Macaroane cu budinca la cuptor