autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem de corcoduse

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2009

Ingrediente
1 kg corcoduse (daca sunt galbene, gemul este auriu daca adaugam o mana de corcoduse mai inchise la culoare, obtinem nuante mai inchise, pana la rosu), ½ kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

61 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert 1/2 l apa intr-o oala mai mare, cand fierbe se adauga corcodusele bine spalate (nu va speriati ca nu sunt acoperite de apa, ele se inmoaie imediat daca le amestecam). Dupa un sfert de ora oprim focul si le lasam sa se raceasca. Cand s-au domolit, le trecem prin ciur, aruncand doar samburii.

Punem pasta rezultata la fiert, cand a scazut adaugam zaharul si mai fierbem pana cand picaturile puse pe o farfurie se tin bine.

Gemul este nemaipomenit de aromat si de … gustos.

Am trimis reteta la "Site Administrator" in incheierea unui articol, dar nu am primit niciun respuns si ... trece vremea corcoduselor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem si nectar de corcoduse galbene

Gem si nectar de corcoduse galbene

Nu stiu de ce corcodusele sunt considerate un fel de “cenusarese” printre fructe. Le vad cum

53 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Gem de corcoduse

Gem de corcoduse

Acest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si

1 vot    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira , 23 iulie 2018

    cel mult o jumatate de litru, poate si mai putin, amestecand cu grija la inceput. corcodusele se inmoaie repede si lasa zeama lor.

  • Elena_Morenita

    Elena_Morenita (Bucatar) , 21 iulie 2018

    Un litru sa2 de apa se pune sau o jumatate ?

  • Fara foto

    Elena Tamba , 26 iulie 2015

    este foarte buna metoda cu apa pentruca se dau mult mai usor si mai bine orin stecuratoare si cind se pun la fiert lasam doar pina scade la consistenta dorita am facut si asa dupa aceasta reteta si este un deliciu se poate folosi la facerea dulciurilo si in definitiv costa foarte putin pentruca nu trebuie decit sa le culegi de sub pom ca sunt foarte multe printrew blocuri

    • Fara foto

      Sorin Rymbu , 12 iulie 2015

      delicios

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

      eu pun apa ca sa fiarba corcodusele putin, cat sa obtin pasta fara samburi. zaharul il adaug pe urma.

    • Fara foto

      Vlad Rinder , 22 iulie 2014

      nu trebuie apa. zaharul se topeste si este de ajuns pentru a face acel sirop sa se inchege si sa iasa gemul/dulceata

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 21 iulie 2014

      incearca atunci cu foarte putina apa, dar amesteca tot timpul pana se moaie corcodusele, ca sa nu se prinda.

    • Fara foto

      Eugenia Cana , 20 iulie 2014

      Cred ca nu ar trebui apa.Sunt in cautarea unei retete care sa nu solicite prea mult timp.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 07 iulie 2014

      este intr-adevar foarte buna, se unge bine pe paine, clatite...

    • Fara foto

      Daniela Magirescu , 06 iulie 2014

      scuze nu am inteles cata apa in rest mi se pare o reteta faina

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      si cu corcoduse mai inchise la culoare, ies alte nuante splendide.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      ce culoare frumoasa!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      multumesc mult pentru poza!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Vin si cu o poza acum! :)

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Sa il mancati sanatosi! Ocazie cu care veti beneficia de vitamina C, vitamine din complexul B, provitamina A, fier, magneziu, calciu, fosfor...

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      foarte bun!! numai ce l-am pus in borcane! Felicitari*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

61 voturi

Ingrediente

  • 1 kg corcoduse (daca sunt galbene
  • gemul este auriu daca adaugam o mana de corcoduse mai inchise la culoare
  • obtinem nuante mai inchise
  • pana la rosu)
  • ½ kg zahar

Raporteaza reteta

mira

cel mult o jumatate de litru, poate si mai putin, amestecand cu grija la inceput. corcodusele se inmoaie repede si lasa zeama lor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Ardei iuti la otet Ardei iuti la otet

Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Bucate la borcan
Gem de caise Gem de caise

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de caise