Autor:
mira (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 20 august 2009
Ingrediente
1 kg corcoduse (daca sunt galbene, gemul este auriu daca adaugam o mana de corcoduse mai inchise la culoare, obtinem nuante mai inchise, pana la rosu), ½ kg zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 30 min
Mod de preparare
Se pune la fiert 1/2 l apa intr-o oala mai mare, cand fierbe se adauga corcodusele bine spalate (nu va speriati ca nu sunt acoperite de apa, ele se inmoaie imediat daca le amestecam). Dupa un sfert de ora oprim focul si le lasam sa se raceasca. Cand s-au domolit, le trecem prin ciur, aruncand doar samburii.
Punem pasta rezultata la fiert, cand a scazut adaugam zaharul si mai fierbem pana cand picaturile puse pe o farfurie se tin bine.
Gemul este nemaipomenit de aromat si de … gustos.
Am trimis reteta la "Site Administrator" in incheierea unui articol, dar nu am primit niciun respuns si ... trece vremea corcoduselor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Nu stiu de ce corcodusele sunt considerate un fel de “cenusarese” printre fructe. Le vad cum
55 voturi
11 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Acest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Sorin Rymbu , 12 iulie 2015
delicios
mira (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014
eu pun apa ca sa fiarba corcodusele putin, cat sa obtin pasta fara samburi. zaharul il adaug pe urma.
Vlad Rinder , 22 iulie 2014
nu trebuie apa. zaharul se topeste si este de ajuns pentru a face acel sirop sa se inchege si sa iasa gemul/dulceata
mira (Chef de cuisine) , 21 iulie 2014
incearca atunci cu foarte putina apa, dar amesteca tot timpul pana se moaie corcodusele, ca sa nu se prinda.
Eugenia Cana , 20 iulie 2014
Cred ca nu ar trebui apa.Sunt in cautarea unei retete care sa nu solicite prea mult timp.
mira (Chef de cuisine) , 07 iulie 2014
este intr-adevar foarte buna, se unge bine pe paine, clatite...
Daniela Magirescu , 06 iulie 2014
scuze nu am inteles cata apa in rest mi se pare o reteta faina
mira (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013
si cu corcoduse mai inchise la culoare, ies alte nuante splendide.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013
ce culoare frumoasa!
mira (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011
multumesc mult pentru poza!
Maria Markov (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011
Vin si cu o poza acum! :)
mira (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011
Sa il mancati sanatosi! Ocazie cu care veti beneficia de vitamina C, vitamine din complexul B, provitamina A, fier, magneziu, calciu, fosfor...
Maria Markov (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011
foarte bun!! numai ce l-am pus in borcane! Felicitari*****