Fructele se curăţă, se spală şi se urmează instrucţiunile de pe plic. Am pus mai puţin Gelfix că e suficient.La prima reţetă, am avut 4 kg de cireşe şi restul afine congelate şi nişte vişine, că m-am gândit că nu va fi prea gustoasă numai din cireşe. Afinele au fost din congelator.Am zdrobit fructele cu blenderul.
Varianta a 2-a am făcut-o ieri, au apărut deja afinele şi cireşele au fost foarte coapte şi dulci. Am pus nişte caise şi se simte o aromă subtilă. E foarte bună. Am lăsat fructele întregi, am pus zahărul peste ele şi am lasat 1 oră să se dizolve, amestecând din când în când. Am fiert 30 de minute la foc mic să se topească bine zahărul, am pus apoi Gelfix amestecat cu nişte zahăr, am fiert încă 7 minute de când a început să clocotească.
La ambele reţete am pus în borcane sterilizate, calde, am întors borcanele 10 minute cu capacul în jos. Am acoperit cu pătură pâna a doua zi.
Ambele variante sunt foarte bune.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii