autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Gem de fructe de sezon cu Gelfix

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2011

Ingrediente
Varianta 1:, , 6 kg de fructe(cireşe, vişine, afine, 6-7 tije de rubarbă), 4 plicuri de Gelfix, 3 kg de zahăr, , Varianta 2:, 4 kg de fructe(afine, cireşe, caise), 1 kg de zahăr, 2 plicuri de Gelfix

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Fructele se curăţă, se spală şi se urmează instrucţiunile de pe plic. Am pus mai puţin Gelfix că e suficient.La prima reţetă, am avut 4 kg de cireşe şi restul afine congelate şi nişte vişine, că m-am gândit că nu va fi prea gustoasă numai din cireşe. Afinele au fost din congelator.Am zdrobit fructele cu blenderul.

Varianta a 2-a am făcut-o ieri, au apărut deja afinele şi cireşele au fost foarte coapte şi dulci. Am pus nişte caise şi se simte o aromă subtilă. E foarte bună. Am lăsat fructele întregi, am pus zahărul peste ele şi am lasat 1 oră să se dizolve, amestecând din când în când. Am fiert 30 de minute la foc mic să se topească bine zahărul, am pus apoi Gelfix amestecat cu nişte zahăr, am fiert încă 7 minute de când a început să clocotească.
La ambele reţete am pus în borcane sterilizate, calde, am întors borcanele 10 minute cu capacul în jos. Am acoperit cu pătură pâna a doua zi.
Ambele variante sunt foarte bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de fructe de sezon cu Gelfix" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Poale-n Brau/ Branzoaice

Poale-n Brau/ Branzoaice

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide:

12 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta Cioara , 01 iulie 2014

    incerc nu am facut niciodata cu gel fix

  • Fara foto

    Nae Ioana , 02 iunie 2014

    fac si eu dar fara gel fix.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Tot cu Gelfix pregatesc si eu gemurile si sunt foarte multumita de felul in care arata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Eu am facut dulceata de capsuni cu gel fix, e foarte gustoasa si aromata.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      Este un gem foarte bun. Felicitari*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Varianta 1:
  • 6 kg de fructe(cireşe
  • vişine
  • afine
  • 6-7 tije de rubarbă)
  • 4 plicuri de Gelfix
  • 3 kg de zahăr
  • Varianta 2:
  • 4 kg de fructe(afine
  • cireşe
  • caise)
  • 1 kg de zahăr
  • 2 plicuri de Gelfix

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Tot cu Gelfix pregatesc si eu gemurile si sunt foarte multumita de felul in care arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars