autor:

susu

» » Conserve si muraturi

Gem de mere imbatat cu aroma exotica

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
2 kg de mere mai acrisoare, 300 gr zahar, 1 lamaie, 1 lgt rasa de scortisoara, 2 lgt coniac, 1 vf lgt de cardamon, 1 vf lgt ghimbir pudra sau proaspat, 2 lgt rase condimente pentru vin fiert de la galeo

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Merele curatate de coaja si seminte se taie cubulete mai mici. Asezam in oala in care le vom gati un rand de mere, stropim cu zeama de lamaie, acoperim cu zahar, iar mere, lamaie si zahar insa pastram un sfert din zahar pentru fierbere. Punem si cateva coji de la mere pe care le vom inlatura dupa ce dam in cateva clocote. A doua zi fierbem pe foc mic amestecand mereu, adaugam condimentele iar spre sfarsit punem restul de zahar si coniac. Intotdeauna folosesc o parte din zahar spre sfarsitul gatirii astfel gemul se leaga mult mai bine si da am folosit doar 300 gr de zahar, nu este nevoie sa folosim o cantitate egala de zahar cu cea de fructe. Daca doriti un gem de-o culoare mai limpede si fara pistrui folositi rulouri de scortisoara in loc de pudra si le inlaturati dupa fierbere
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere imbatat cu aroma exotica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei capia in otet

Ardei capia in otet

Mod de preparare: Ardeii se curata de cotoare si seminte si se spala bine. Intr-o cratita 5 l

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
visine ptr.iarna

visine ptr.iarna

Se aleg visine bine coapte, carora li se scot samburii. Se adauga zaharul si aspirinele si se lasa

8 voturi    5 comentarii
10h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Ce parfumat trebuie sa fie, e un deliciu desigur!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg de mere mai acrisoare
  • 300 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lgt rasa de scortisoara
  • 2 lgt coniac
  • 1 vf lgt de cardamon
  • 1 vf lgt ghimbir pudra sau proaspat
  • 2 lgt rase condimente pentru vin fiert de la galeo

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

9 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

14 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate reci
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce parfumat trebuie sa fie, e un deliciu desigur!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca pentru iarna