autor:

susu

» » Conserve si muraturi

Gem de mere imbatat cu aroma exotica

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
2 kg de mere mai acrisoare, 300 gr zahar, 1 lamaie, 1 lgt rasa de scortisoara, 2 lgt coniac, 1 vf lgt de cardamon, 1 vf lgt ghimbir pudra sau proaspat, 2 lgt rase condimente pentru vin fiert de la galeo

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Merele curatate de coaja si seminte se taie cubulete mai mici. Asezam in oala in care le vom gati un rand de mere, stropim cu zeama de lamaie, acoperim cu zahar, iar mere, lamaie si zahar insa pastram un sfert din zahar pentru fierbere. Punem si cateva coji de la mere pe care le vom inlatura dupa ce dam in cateva clocote. A doua zi fierbem pe foc mic amestecand mereu, adaugam condimentele iar spre sfarsit punem restul de zahar si coniac. Intotdeauna folosesc o parte din zahar spre sfarsitul gatirii astfel gemul se leaga mult mai bine si da am folosit doar 300 gr de zahar, nu este nevoie sa folosim o cantitate egala de zahar cu cea de fructe. Daca doriti un gem de-o culoare mai limpede si fara pistrui folositi rulouri de scortisoara in loc de pudra si le inlaturati dupa fierbere
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere imbatat cu aroma exotica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de caise verzi

Dulceata de caise verzi

1. Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui

20 voturi    17 comentarii
2h 3 min
Conserve si muraturi
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Spalati bine murele, alegeti frunzulitele si coditele si lasati-le la scurs intr-o sita Puneti zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Ce parfumat trebuie sa fie, e un deliciu desigur!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg de mere mai acrisoare
  • 300 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lgt rasa de scortisoara
  • 2 lgt coniac
  • 1 vf lgt de cardamon
  • 1 vf lgt ghimbir pudra sau proaspat
  • 2 lgt rase condimente pentru vin fiert de la galeo

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce parfumat trebuie sa fie, e un deliciu desigur!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza. Se face un sirop legat din zaharul cu coaja rasa de lamaie, sucul de la lamaie,,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din smochine Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gutui