autor:

susu

» » Conserve si muraturi

Gem de mere imbatat cu aroma exotica

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
2 kg de mere mai acrisoare, 300 gr zahar, 1 lamaie, 1 lgt rasa de scortisoara, 2 lgt coniac, 1 vf lgt de cardamon, 1 vf lgt ghimbir pudra sau proaspat, 2 lgt rase condimente pentru vin fiert de la galeo

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Merele curatate de coaja si seminte se taie cubulete mai mici. Asezam in oala in care le vom gati un rand de mere, stropim cu zeama de lamaie, acoperim cu zahar, iar mere, lamaie si zahar insa pastram un sfert din zahar pentru fierbere. Punem si cateva coji de la mere pe care le vom inlatura dupa ce dam in cateva clocote. A doua zi fierbem pe foc mic amestecand mereu, adaugam condimentele iar spre sfarsit punem restul de zahar si coniac. Intotdeauna folosesc o parte din zahar spre sfarsitul gatirii astfel gemul se leaga mult mai bine si da am folosit doar 300 gr de zahar, nu este nevoie sa folosim o cantitate egala de zahar cu cea de fructe. Daca doriti un gem de-o culoare mai limpede si fara pistrui folositi rulouri de scortisoara in loc de pudra si le inlaturati dupa fierbere
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere imbatat cu aroma exotica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari la borcan

Gogosari la borcan

Cureti gogosarii de cotor, speli, lasi sa se zvante. Asezi gogosarii in tava de aragaz unsa cu ulei.

83 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ghebe murate

Ghebe murate

Buretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina

12 voturi    4 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Ce parfumat trebuie sa fie, e un deliciu desigur!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg de mere mai acrisoare
  • 300 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lgt rasa de scortisoara
  • 2 lgt coniac
  • 1 vf lgt de cardamon
  • 1 vf lgt ghimbir pudra sau proaspat
  • 2 lgt rase condimente pentru vin fiert de la galeo

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce parfumat trebuie sa fie, e un deliciu desigur!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi