autor:

Anca E. Voicu

» » Conserve si muraturi

Gem de piersici

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 septembrie 2017

Ingrediente
1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari, 500 g zahar (sau in functie de gust).

Dificultate: Medie Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna



Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.

Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.



A doua zi se fierbe gemul la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se ia spuma, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.



Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.



Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.



Timp de gatire: aprox 25 min



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Pentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si

0 voturi    0 comentarii
1h
Sandviciuri
Gem de piersici

Gem de piersici

Spalam si curatam de coaja piersicile,eliminam samburii si cantarim 1 kg de fructe; Amestecam fructele

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Katy , 26 octombrie 2017

    Foarte bun, mai ales pentru a face cornulete.

  • Fara foto

    Lelia , 24 octombrie 2017

    Foarte bun, gustosssssssssssssss.

  • Fara foto

    Ioana , 22 octombrie 2017

    Bun,bun, foarte bun.

Dificultate

Medie

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari
  • 500 g zahar (sau in functie de gust).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Katy

Foarte bun, mai ales pentru a face cornulete.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Roşii şi ardei pentru ciorbe