autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Gem de piersici cu Campari

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2006

Ingrediente
(pentru 4 borcane de 2.5 dl.):700gr. piersici coapte, 4dl. suc de portocale, 5linguri Campari, 500gr. zahar, 1 pachet Gelfix

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

6 voturi

Mod de preparare

Pumem fructele intr-o strecuratoare , pe care o cufundam in apa clocotita, pentru ca pielita fructelor sa se ia jos usor. Le trecem apoi prin jet de apa rece si le curatam.Dupa indepartarea samburelui, taiem in felii fructele si le amestecam cu zaharul, apoi cu sucul de portocale. Adaugam cele 5 linguri de Campari si , amestecand mereu, fierbem circa 5 minute. Se incorporeaza Gelfix-ul si mai fierbem inca 3 minute. Se pune gemul fierbinte in borcane. se tin 5 min. cu gura in jos , dupa ce au fost bine capsate si se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici cu Campari" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ghebe congelate

Ghebe congelate

Cureti, speli ciupercile. Le fierbi 15 minute in apa clocotita, cu foarte putina sare si cimbru.

14 voturi    6 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Rosii coapte in propria camara

Rosii coapte in propria camara

Acest mic truc l-am invatat de la maicutele de la Varatec cu ani in urma si astfel consum rosii coapte

7 voturi    7 comentarii
20 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

6 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 borcane de 2.5 dl.):700gr. piersici coapte
  • 4dl. suc de portocale
  • 5linguri Campari
  • 500gr. zahar
  • 1 pachet Gelfix

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de caise