autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

GEM DE PIERSICI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
1,2 kg. piersici,, 700-1000g.zahar,, sucul de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

77 voturi

Mod de preparare

Se spala piersicile ,se oparesc pentru ca pielita sa se curete mai bine ,se scot samburii si se taie cubulete.Se aseaza fructele taiate in cratita ,se adauga zaharul,se stropesc cu sucul de lamaie si se fierb pe foc mic 25 de minute.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn.Cand gemul s-a legat ,se pune in borcane ,se lasa 5 minute rasturnate si se depoziteaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE PIERSICI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Pentru inceput am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si

0 voturi    0 comentarii
1h
Sandviciuri
Gem  de piersici

Gem de piersici

Se aleg fructe complet moi , de preferinta piersici albe . Se spala fructele , se curata de coaja

3 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Caracuda Mariana , 27 august 2015

    Sunt curioasa,o voi incerca

  • Fara foto

    Bucur Cristina , 19 iulie 2015

    foarte buna reteta, am incercat-o este usor si simplu.

  • Fara foto

    Vekas Maria-Rodica , 23 iulie 2014

    Tot asa se poate prepara si cea de caise.Anul acesta, am simplificat metoda de preparare a gemului sau a dulcetii de caise sau piersici.Le fierb doar 20 de minute, le iau de pe foc si , de cate ori am ragaz, amestec in ele cca. 20 de minute.Le pun in borcane, deasupra o aspirina, le inchid si in camara cu ele.La 1 kg. de fructe pun 1/2 kg. de zahar.Cert este ca isi pastreaza culoarea si gustul.

    • Fara foto

      Camelia Iosif , 19 iulie 2014

      Asta este adevarata reteta de gem din piersici. V-o recomand cu incredere.

    • Fara foto

      Cristina Grajdeanu , 18 septembrie 2013

      ff simpla

    • Fara foto

      Ivo Paolini , 08 septembrie 2013

      Tot asa se poate prepara si cea de caise.Anul acesta, am simplificat metoda de preparare a gemului sau a dulcetii de caise sau piersici.Le fierb doar 20 de minute, le iau de pe foc si , de cate ori am ragaz, amestec in ele cca. 20 de minute.Le pun in borcane, deasupra o aspirina, le inchid si in camara cu ele.La 1 kg. de fructe pun 1/2 kg. de zahar.Cert este ca isi pastreaza culoarea si gustul.

    • Fara foto

      Ana Ana , 08 septembrie 2013

      simplu ms

    • Fara foto

      Caraiani Gabriela , 29 august 2013

      foarte ușor de facut, mulțumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

77 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg. piersici,
  • 700-1000g.zahar,
  • sucul de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosarii cu vinete - Muratura